Sayın hocam bu soruda sanırım ip yumağı doğru olarak kabul edilmiş. Ancak bu bana çok doğru bir örnek gibi gelmiyor. Çünkü neticede ne kadar uzun olursa olsun yumaktaki ipi ölçebilirsiniz. Oysaki doğrunun iki ucu sonsuzdur. Dersi anlatırken doğru parçalarını cetvelle ölçebileceğimizi söylüyoruz. Yumaktaki ipi doğru kabul etmek kavram kargaşası yaratır gibi geliyor bana...
bunu yazdıktan sonra diğer mesajları da okudum...ancak yumak örmeği ışın için de çok doğru bir örnek değil gibi...yumağı sabit uç kabul ediyorsunuz ama diğer uç sonsuza mı gidiyor?
mrb öğretmenim asıl mesele şu bunlar doğru,doğru parçası yada ışın değil ki bunlar sadece model.tabii ki yün yumağı ışın değildir.ama ışına bir modeldir. elektrik tellerini doğruya,evden çıkan yolu ışına ya da tren raylarını doğruya örnek veriyoruz.sonsuzdan başlayıp sonsuza giden elektrik teli yoktur ki.ya da sonsuzdan başlayıp sonsuza giden yollar yoktur ki. ama biz verirken zaten kendimiz söylüyoruz.ışına ve ya doğruya modeller diyoruz.sadece modeller.ona bakarsanız dünya da doğru ve ışın hiç yoktur.çünkü sonsuzluk dünya ile sınırlı değildir.