ben türkçede ne olsam? dayım,hayat bilgisinde reklamları izlediniz, matematikte tablolardayım geri miyim acaba.matematikten çok geriyim sanırım. ama sınıfımda 8 tane okuma bilmeyen örenci var.verdiğim ödevleri birkaçı doğru yapıyor.tüm ödevleri de tek tek doğru bi şekilde anlatmaya vaktim yok.napmam lazım.ödevlerin doğru yapılmadan gelinmesi ve de benim düzeltmeye vaktimin olmaması büyük sorun.veliler hiç ilgilenmiyor.en azından ödevlerde yardımcı olsalar keşke.daha doru dürüst toplama çıkkarma yapaamıolar.öff napçamı şaşırdım
Sayın Hocam, öğrencilerinizde işlem becerisi gelişmeden konuları vermenin bir anlamının olmayacağını siz de kabul edersiniz. Bence en başından başlayın:
Toplama işlemini bilmeleri için istediğiniz çoklukları göstermeleri gerekir . Bununiçin öncelikle okuduğunu anlama kabiliyetlerini ölçmekle işe başlayın. ( 1. sınıf öğrencilerim için hazırladığım çalışma kağıdını ekleyeyim. Siz geliştirerek sınıfınıza uyarlayabilirsiniz eğer isterseniz. )
İstediğiniz çokluğu ifade etmeye başladıklarında, tek basamaklı sayılarla zihinden işlemler yaptırın.Sonra basit seviyeli artma, çoğalma kavramlarını vurgulayan problemler düzenleyip, çözmelerini isteyin.
İlk başlarda basit işlemlerden yola çıkarsanız, bu öğrencilerinizin kendilerine olan güvenlerini perçinleyecek ve çalışma şevklerini harekete geçirecektir.
Ödevlere gelince:
Sınıfta yeteri kadar örnekler yapıp, bir bir ilgilendiğinizde ve konunun anlaşıldığına kanaat getirdiğinizde ödevleri dağıtın ve imkanınız varsa okuldan sonraki 10 dakikanızda etüt yapın. Ödevlerdeki ilk soruları sizin gözetiminizde yapsınlar. Baktınız ki, konu anlaşılmış bırakın evlerinde tamamlasınlar. Ama gördünüz ki, çocuklar zorlanıyor, o etüt saatinde hemen konuyu baştan, basit örneklerle tekrar anlatıp, pekiştirin.
Evde yapılan ödevlerde, bir çalışma kağıdını okuyun ve hatalarını düzelttikten sonra o kağıdı cevap anahtarı kabul edin. Öğrenciler, kendi çalışma kağıtlarını kendileri değerlendirsinler. Bu şekilde, hem hatalarını kendileri farkederler, hem de siz zamandan tasarruf etmiş olursunuz.
Veya soruların çözümünü tahtada yaptırın. Yanlış yapanlar hatalarını çözüme bakarak düzeltsinler. En az hata yapanı ödüllendirmeniz de ödevlerin düzenli yapılmasında ayrıca güdüleyici olacaktır.
Bu arada çalışma kağıtlarını kendilerinin değerlendirmesi; onlara sorumluluk vermeniz öğretimin yanında eğitime de katkı sağlayacaktır. Özellikle, öğrencileriniz, ödüle rağmen, kendi hatalarına dürüstçe eksi vermeleri, en önemli kazanım olsa gerek...
Umarım faydalı olur Öğretmenim; size kolaylık ve başarılar diliyorum...