Adil Bir Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Nasıl Olmalı?

Çevrimdışı deryab83

  • Tecrübeli Üye
  • ****
  • 478
  • 482
  • 4. Sınıf Öğretmeni
  • 478
  • 482
  • 4. Sınıf Öğretmeni
# 05 Tem 2011 21:19:30
sonuç zaten atamam olmadı:((

Çevrimdışı konuk35

  • Bilge Üye
  • *****
  • 1.346
  • 2.799
  • 1.346
  • 2.799
# 05 Tem 2011 23:10:05
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
.............ancak 10 yil hizmetten sonra mecburi yerdegistirme makul olabilir die dusunuyorum; enazindan buna benzer bir sistem kurulmali... aksi takdirde cogu basarili ve merkezi olan okullarin parsellenmesinin onune gecemeyiz... 3-4 kusagi, jenerasyonu ayni ogretmenlerin yetistirmesi, hernekadar nostaljik gozukse de pek de adil oldugunu dusunmuyorum... degisikliligin ve cesitliligin performansa renk katacagi kanaatindeyim... aksi takdirde nekadar verimsiz, basarisiz olsa da bir ogretmenin yillar once-belki de haketmeyerek, torpille- atandigi kurumdan ayirmak imkansiz olacaktir... Zalim09 ve Konuk35 ogretmenim bu konu hakkindaki goruslerinizi merak ediyorum, paylasirsaniz cok sevinirim.... 
Öğretmenim daha önce uzun uzun yazdım ama, bu taslaktaki öneriler, sonraki zamanda ilk atama ve boşalan kadroların gelişigüzel doldurulması ile geçiştirilirse uygulanmasına yine imkan bırakılmaz.

Bu durumda, il içi 5 yıl, il dışı yer değiştirme için 8 yıl bekletip sonra her yer doldu denilirse uzatmanın da bir anlamı olmaz. Bu durumda il içi 2 yıl, il dışı için 3 yıl beklemek bence yeterli ve daha makul duruyor (aflar ve v.s ler ile kesintiye uğratılmazsa)
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
..................
*Tüm branşların ilk atama için sadece zorunlu hizmet bölgelerine atanması

*Hiç bir okulda ücretli öğretmen çalıştırılmasına göz yumulmaması

*Tüm okulların boş kadrolarının her dönem için açık bırakılması

*Atama ve yer değiştirmede hizmet yılı, puan sıralamasının tek kriter olarak uygulanması

*Özür grubu atamalarında istismara göz yumulmaması

*Emekliliği gelen öğretmenin tek gün bekletilmeden emekli edilmesi, tercihe bırakılmaması

*Yer değiştirmelerin il içi ve dışı için aynı anda tek seferde yapılması

*İl içi ve il dışı tercih sayısı ve sınırlamasının tümden kaldırılması

*Boşalan kadrolar için ikinci bir yer değiştirme sırasının çalıştırılması

*İlk atamaların tüm yer değiştirme işlemlerinden sonraya bırakılması

*Son olarak boş gözüken kadroların ilk atama ile doldurulması

*Kısaca her noktaya hizmet ve puan sıralaması ile yerleştirmenin gerçekleştirilmesi.

Böyle bir yerleştirme işlemi ile 1.hizmet bölgelerinde ilk atama için boş yer kalacağını sanmam.
...................
Buna ek olarak emeklilik müessesesi zamanında çalıştırılır, ilk atama doğrudan zorunlu illere yapılır, aflara son verilir, her öğretmen mesleğinin başında zorunluya (en az bir kez ve makul bir süre ile) tabi olursa sistem işler, 10 yıl gibi sürelerle yerleşik düzene geçen arkadaşımız da rotasyona tabi olmadan, rahatsız edilmeden çalışmasına devam eder.

Kısaca mesleğinin başında, ortasında veya herhangi bir döneminde sıralı sistemle bir kez belli bir süre ile zorunluyu yapıp sonra mevcut şartlar içerisinde istediğin yere kalıcı olmak üzere yer değiştirme isteğinde bulunursun. MEB de burayı ilk boşaldığı anda sırada beklediğini bilir ve kota koymadan açık her yeri size açar.

Bu arada sıraya girenlerin puanı ve hizmet süresi dışında hangi sebeple olursa olsun öncelik sırasını bozacak durumlara izin vermemesi, yerinizi koruması icap eder.

Çevrimdışı konuk35

  • Bilge Üye
  • *****
  • 1.346
  • 2.799
  • 1.346
  • 2.799
# 05 Tem 2011 23:19:24
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
sonuç zaten atamam olmadı:((
Her yıl ilköğretime başlayan binlerce minik öğrencimiz var öğretmenim, bu da binlerce ilk atama öğretmen ihtiyacı demek. Bu hızlı nüfus artışıyla fazla beklemeden atanırsınız öğretmenim.

Çevrimdışı Ozzy_GeNDaL

  • Çalışkan Üye
  • ***
  • 123
  • 62
  • 123
  • 62
# 07 Tem 2011 05:08:42
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Bu durumda il içi 2 yıl, il dışı için 3 yıl beklemek bence yeterli ve daha makul duruyor (aflar ve v.s ler ile kesintiye uğratılmazsa) Buna ek olarak emeklilik müessesesi zamanında çalıştırılır, ilk atama doğrudan zorunlu illere yapılır, aflara son verilir, her öğretmen mesleğinin başında zorunluya (en az bir kez ve makul bir süre ile) tabi olursa sistem işler, 10 yıl gibi sürelerle yerleşik düzene geçen arkadaşımız da rotasyona tabi olmadan, rahatsız edilmeden çalışmasına devam eder.

Kısaca mesleğinin başında, ortasında veya herhangi bir döneminde sıralı sistemle bir kez belli bir süre ile zorunluyu yapıp sonra mevcut şartlar içerisinde istediğin yere kalıcı olmak üzere yer değiştirme isteğinde bulunursun. MEB de burayı ilk boşaldığı anda sırada beklediğini bilir ve kota koymadan açık her yeri size açar.

Bu arada sıraya girenlerin puanı ve hizmet süresi dışında hangi sebeple olursa olsun öncelik sırasını bozacak durumlara izin vermemesi, yerinizi koruması icap eder.

Konuk35 Öğretmenim, tkrr cok tskkr ederim gorusleriniz icin; ilici-2 ildisi-3 yilsa sarti suanki tabloya gore en mantikli cozum gibi gozukuor.... bu surelerin uzatilmasi motivasyon ve basarinin dusmesi. huzurun yitirilmesi gibi onemli sorunlara sebep olacaktir. bunun yanisia, bazi arkadaslarin hicbisekilde yil sarti olmasin; herkes puan ve istegine gore dilediginde tayin istesin  yaklasimi da malesef pek makul gorunmuyor,,, aksi takdirde hersene bazi ogretmenlerin keyfi yerdegistirmelerinin onunu alamayiz...

ve tabiki asil sorun 'AF' ve zorunlu hizmet; bundan sonraki surecte kesinlikle af cikmamali; hatta mumkun olsa aftan yararlananlarin bi sekilde doguya yada zorunlu hizmet bolgelerine gitmesi saglanmali. herzaman dilegetirdigimiz 'Anayasanin esitlik ilkesine gore' de en adil cozum bu olsa gerek...

ilk atananalar mutlak suretle doguya atanmali; ve butun ogretmenler belli sure ve sira ile zorunlu hizmetlerini yerine getirmis olmalari saglanmali...

zorunlu hizmet gorevine karsi neden herkes bukadar tepkili anlamis degilim; nicin 'AF' isteklerini her atama doneminde goruyoruz. askerlik, nasil bir vatani gorev ve odev ise; onu nasil gururla gerceklestiriyorsak ve vergilerimizi oduyorsak; ayni ozverili yaklasim ve anlayis ile zorunlu hizmetimizi yerine getirmeliyiz...

ayrica askeri personelde zorunlu hizmet ve dogu hizmeti var (1den fazla da olabiliyor.) ; polis memurlarinda mevcut; vergi dairesi, mal mudurlugu, kaymakamlarin bile dogu gorevi varkan ve onlar 'af'  istemez iken; kutsalmeslek erbablari olan ogretmenler neden surekli  affedilme arzu ve cabasi icindeler.....

Çevrimdışı ÇARDAK01

  • Aktif Üye
  • **
  • 71
  • 16
  • 71
  • 16
# 07 Tem 2011 07:22:16
Hadi Af İstendi . Oy Uğrunamilli Eğitim Sistemini Laşkalaştıranlara Ne Demeli.

Çevrimdışı konuk35

  • Bilge Üye
  • *****
  • 1.346
  • 2.799
  • 1.346
  • 2.799
# 09 Tem 2011 22:36:29
Sendikaların bu konu ile ilgili en son ne yaptıklarına göz attım. Gördüğüm kadarıyla bu konularda çok fazla netlik henüz sözkonusu değil.

Daha önce bir sendikamızın bu taslak ile ilgili MEB ve SENDİKA görüşleri konusunda karşılaştırmalı önerilerine baktığımı ve buraya inceleme ile ilgili düşüncelerimi yazdığımı biliyorum.

Yine aynı sendikanın bu son günlerde ana sayfasına aldığı ''Atama ve Yer Değiştirme Taslağı İle İlgili Önerilerimiz Ve Görüşlerimiz'' adı altında iki ayrı başlıkta ele aldığı sayfalara tekrar baktım.

Gariplik şurda ki; Daha önce adı geçen sendika taslak ve tekliflerimiz başlığı altında birkaç öneri dışında özellikle il içi ve il dışı yer değiştirmelerle ilgili MEB'in 5/8 önerisini (isteğe bağlı yer değişitrmek isteyenler için) il içinde 5 yıl yerine 3 yılı, il dışına 8 yıl yerine 5 yılı, kısaca 5/8 yerine 3/5 yıldan sonra istek hakkı kazanmayı teklif ettiğini adım gibi hatırlıyorum. Üstelik 10 yıldan sonra il içi başka bir kuruma zorunlu rotasyon koşulu vardı (MEB önerisi şeklinde) son baktığımda bunu göremedim!

Doğrusu ben MEB'in ve sendikaların konu ile ilgili kaç taslak ve kaç önerisinin olduğunu anlamakta fransız kaldığımı belirteyim!

İhtimaller; ya MEB bu konunun içinden çıkamadı henüz, yada sendikalarda bu konuda tam olarak ne isteneceği konusunda bir bilgi kirliliği mevcut.

Başka büyük bir sendikanın bu ''Atama ve Yer Değişitirme Taslağı'na Cevaben MEB'e Gönderdiğimiz Yazı Önerilerimiz'' başlıklı sayfasında belirttiği önerilerinde çalışma süreleri, zorunluluk, rotasyonun işlemesi, İL DIŞI YER DEĞİŞTİRME ile ilgili net bir bilgi ve öneri göremedim. Çok küçük bir kaç önerisi varsa da bizim İL DIŞI MAĞDURİYETİ'ni giderecek türden değil.

Dahası her iki büyük sendika da bu konuda daha çok özür grupları üzerinde öncelikli durulması gerektiği...şeklinde bende bir kanı bıraktı. İL DIŞI YER DEĞİŞTİRME SIKINTISI'nın giderilmesine, zorunlu hizmetin adil işletilmesine, uzun süreler zorunlu çalıştığı halde bir türlü yer değişitremeyenler, çakılı kalan öğretmenlerin sıkıntılarına ciddi bir çözüm önerilerini ben göremedim.

Anlaşılan o ki; sendikalar MEB'ten birkaç ufak düzeltme isteklerinin dışında Adil Bir Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği beklentilerinin yakınından bile geçmemişler.

Yılda dört kez özür grubu, iki-üç kez il içi, her zamanki gibi dar, 0 kontenjanları kaldırmayan, yılda bir kez ve en sona (tabi yer kalırsa) bırakılan il dışı yer değiştirebil(eme)me sendromu devam edecek gibi. Sendikaların bu il dışı yer değiştirmede uzun süre çalıştığı halde gidemeyen öğretmenlere neden bu kadar duyarsız kaldığını anlamak gerçekten güç.

Atama ve Yer Değiştirme İşlemleri Adil işlemiyor. Mazereti olmak veya olmamak ayrı işlemlere tabidir anlayışı Anayasadaki Eşitlik İlkesine aykırıdır. Herkese eşit işleyen bir yönetmelik ve sistem kurmak bu kadar mı zor!

Evli iseniz;

A) Eşiniz çalışıyor veya çalışmaya heveslenmişse ayrı işlem

B) Eşiniz çalışmıyorsa, büyük kabahat, başka bir işlem

Bekarsanız;

A) Mazeretiniz varsa; tez, yüksek lisans örneğin hemen işlemi

B) Yoksa bir mazeretiniz, yıllarca inim inim inletme işlemi

Daha yüzlerce aykırılık; buna eşitlik demeye bin şahit ister. Yaşamınızda mazeretlerinize göre işleyen, işletilen yasa, yönetmelik ne kadar yasa, ne kadar yönetmelik tartışmalıdır.

Oldu olacak belli bir süre çalışmış, zorunlu hizmetini yapmış, fazladan yıllarca çakılı kalmış öğretmenleri de ''Fazladan nöbet tutmuş asker'' şıkkından özür grubuna dahil etsinler de onlar da gidebilsin memleketlerine, ait oldukları gerçek yaşamlarına...

MEB'in ve SENDİKALARIN BİLGİSİNE; Zorunlu çalışmayı gerektiren koşullarımız olduğu sürece puan ve çalışma süresi dışında hiçbir kriter adil bir çözüm getiremez. Yasalarımızın hangi işte olursa olsun, her birey için eşit işlemesi gerekmez mi? Eşit işe eşit muamele ilkesindense; hizmet zorluğu koşullarının gerektirdiği muamele daha adil ve savunulabilir bir gerçek olurdu.

Anasayadaki eşitlik ilkesine rağmen; bazılarımıza üç ay, bazılarımıza bir yıl, bazılarımıza da 10-15 yıl (bu bir bayrak yarışı, nöbet değişimi ise; terhisi unutulmuş asker muamelesi) yaptırtmak hiçbir mantıkla açıklanamaz. Olsa olsa SİSTEMSİZLİK olur adı.

Çevrimdışı Bağımsız01

  • Tecrübeli Üye
  • ****
  • 479
  • 1.018
  • 479
  • 1.018
# 09 Tem 2011 23:31:32
Herkes tarafından kabul edilebilecek bir yer değiştirme yönetmeliği yapılmasını bekliyorum. Yönetmelik değişiklikleri en çok zorunlu hizmet yükümlülüğünü yerine getirmeyenlere yarıyor. Son çıkan yönetmelik bir öncekinin tüm hükümlerini kaldırıyor. Sanki bakan olanlar bakanlıklarını teyid edecek başka birşey bulamamışlar da yönetmelik değişikliği ile kendilerini hatırlatıyorlar.
İnsanın aklına herşey geliyor.
Yıllarca doğuda çalışanlar gözden çıkarılmış muamelesi görürlerse orada vatandaşların gözünde ne duruma düştüklerini siz düşünün.
Kendisine haksızlık yapıldığını düşünen hiç bir öğretmenin tam kapasiteyle kendini işine verebileceğine inanmıyorum.
Matematik dersi becerilerinin düşüklüğünden (SBS Sonuçları) dert yanılıyor. Oysa Matematik dersinin amacı insanlara karşılaştığı sorunları çözme yeteneği kazandırmaktır. Kendi sorunlarına çözüm bulamayan insanlar başkalarına sorun çözme yeteneği , objektif düşünme ve mantıklı düşünme, yansız olma vb. becerilerini kazandırabilir mi? ???

Çevrimdışı aydin2006

  • Üye
  • *
  • 17
  • 4
  • 17
  • 4
# 01 Ağu 2011 14:04:23
adil bir yönetmelik yayınşansın istiyoruz ama yeni yönetmelikte il dışı atamalarla ilgili hiçbir düzenleme yokkkk yineeee madur olanların haklarını verin artık

Çevrimdışı bursa_yuksekova

  • Uzman Üye
  • *****
  • 310
  • 137
  • 310
  • 137
# 01 Ağu 2011 14:22:58
Yine eş-dostlarının bir ricası vardır, onlar için yeni bir yönetmelik çıkar. Ben bunları Allah'a havale ettim.

Çevrimdışı aydin2006

  • Üye
  • *
  • 17
  • 4
  • 17
  • 4
# 02 Ağu 2011 12:18:35
adaletsizlik almış başını gidiyor işte halinden memnun olana hiç rastlayamadım vallahi ALLAH büyüktür hakkımızı öbür tarafta alırız belki

Çevrimdışı aydin2006

  • Üye
  • *
  • 17
  • 4
  • 17
  • 4
# 04 Ağu 2011 12:26:49
adelet istiyoruzzzzzzzz

Çevrimdışı mustafa_38

  • Uzman Üye
  • *****
  • 1.609
  • 1.029
  • 1.609
  • 1.029
# 22 Oca 2012 16:50:31
Bilindiği üzere il dışı oldukça zor ben memlelekete gelmek için tam 12 sene beklemişim.3 yıla birşey demem.
Ama İL İÇİ için 3 seneye hayır eskisi gibi 2 sene olmalı.Bu öğretmen için ferahlatıcı birşey

Çevrimdışı mustafa_38

  • Uzman Üye
  • *****
  • 1.609
  • 1.029
  • 1.609
  • 1.029
# 22 Oca 2012 16:52:01
Bu sene buna kimse ses çıkartmaz ise bunu da yükseltirler.1 sene aday 3 sene olduğun yerde kımıldama.Bundan sonra bu arkadaşlara doğudan gelebilmeleri için ben 6 sene veriyorum

Çevrimdışı alpilk

  • Tecrübeli Üye
  • ****
  • 206
  • 172
  • 206
  • 172
# 22 Oca 2012 18:12:20
norm fazlası tayinleri ne zmn bilen var mı:(

Çevrimdışı alexdesouza35

  • Aktif Üye
  • **
  • 40
  • 23
  • 40
  • 23
# 02 Şub 2012 13:28:35
Bu devlet benim adalet duygumu öldürdü

Zorunlu diye geldik müebbet oldu.11 yıldır g.doğudayız

Polis asker savcı gelir 2,3,5 senede döneceği belli

Öğretmenin belli değil belki sonsuz

Böyle adaletmi olur birisini affet diğerini ölümüne tut

Ekstra hiçbir farkın olmasın

Asker polisteki gibi bir düzenleme yapılmalı herkes doğuyu görmeli müfettişlerdeki gibi bölge bölge yer değiştirmeli

Bunları bana yaşatanlara hakkımı helal etmiyorum Onlar için çok çetin bir hesap günü var bilsinler

 


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK