atamaların hepsi birleştirilmeli herkes aynı anda puan üstünlüğüne göre atanmalı. yok il içi yok il dışı ,özür grubu ,grup grup grup...
hepsi birleştirilmeli yılda 3 kere çalıştırılmalı.
Öğretmenim eğer her hizmet bölgesi için hizmet ve puan kriteri işletilse ve bu kriterlerle sürekli oynanmazsa yer değiştirmelerin bir arada yapılması bence de mantıklı, fakat neden 3 kez yapılmalı? sebebini, gerekçenizi de yazsaydınız daha da açıklayıcı olurdu, karşılıklı bilgilenmek adına.
Birçok forum konu başlığında haksızlıklar yeterince dile getirildi ve getirilmeye de devam ediyor.
Bu atama ve yer değiştirme biçiminin neresi, kime neden haksızlık noktasına dönüşüyor?
Nasıl olsun ki uzun vadede kimse mağdur olmasın?
Eşitlik ilkesi varsa neden her dönem sorun aynı sorun?
Nasıl bir atama yer değiştirme şekli, öncelik, sıra, kriter ne olmalı?
Kontenjansız olsun, iyi de yerine ne konmalı ki bir yıl sonra başka bir arkadaşımız sızlanmasın?
Özür durumları, aile bütünlüğü gibi haklılıklar da ortada.
Bu ve buna benzer durumlar ortadayken, her atama döneminde herkes bir beklentide oluyorken kimi sevinip, kimi üzülüyorken eleştirmekten çok, nasıl çözülebilir bu sıkıntılar?
Buna yönelik önerilerimiz olursa belki daha yapıcı olur. Şöyleki rotasyonu savunuyoruz; çünkü hizmet bölgeleri var ve gerekli. Evet MEB'in bazı hataları bizleri farklı zamanlarda mağdur ediyor. Ancak, misal mesleğe yeni atanan bir arkadaşımızın da yer değiştirme beklentisi olmalı mı? böyle bir beklentiyi biz veya MEB nasıl çözsün?
Kısaca kızgınlık içeren eleştirilerimizden ziyade biz öğretmenlerin bu işin çözümü konusunda önerilerimiz ne olmalı?
Belki de bu tür soruların cevaplarını önce kendi içimizde aramalıyız diye düşünüyorum. Başka türlü, bu iş ilgilileri ikna etmeden olmaz zaten.