Gelişmiş ülkelerin çoğunda öğrencilere bitişik eğik yazı ile okuma-yazma öğretilmektedir. Örneğin İrlanda, Finlandiya, Norveç, İsveç, Danimarka, Fransa, İngiltere, Kanada, Almanya, Belçika gibi birçok ülkede bitişik eğik yazı ile okuma-yazma öğretimine başlanmaktadır.
Araştırmalara göre bitişik eğik yazı, sürekli ve hızlı yazılmaktadır. Dik temel yazıda her harften sonra durulduğu için yazı yazma süreci sık sık kesilmekte ve yavaşlamaktadır.
Bitişik eğik yazı; öğrencinin yazı yazarken harflere, harf bağlantılarına ve ayrıntılara dikkat etmesini zorunlu kılmaktadır. Bu durum öğrencinin dikkatini önemli oranda geliştirici olmaktadır. Sadece yazma sürecinde değil okuma sürecinde de öğrencinin dikkatli olmasını getirmektedir.
Sınıflar ilerledikçe eğik yazının üzerinde durulsa dönütler daha iyi olacaktır.Fakat her şeyde olduğu gibi başlangıçta sıkı tutarız sonra saldım çayıraya döner.(Sigara yasağı ülkemizin her yerinde mevcut ama dinleyen var mı?)
2.Kademe ve dik yazı yazdıran sınıf öğretmenleri bunu tekrar düşünmeli.Bu konu üzerine yoğunlaşmaları kanısındayım.Günümüz SBS dünyasında her ne kadar yapılabilir orası da ayrı mesele.Saygılar.
üzerine yazabileceğim fazla bir şey yok tamamen katılıyorum .
sadece şunu ekleyebilirim el yazısı yöntemiyle harften değil de cümle sistemine geri dönülmeli bence neden diye ssorarsanız türkçe sondan eklemeli bir dil ve sözxcük anlamlı bir dil bu yğüzden cümleden szöcüğe yöntemi ile çocuklar daha hızlı okuyordu bence sesli harfleri direk vererek işe başlanabilinir seslelride cümle içinde o sesi hissettirebilecek cümleler bulunmalı örneğin s sesini kavratacaksak "Esma asayı saya saya as. veya asayı as gibi bu çoğaltılabilir ve bir havuz olulşturulur her bölgeye özgü cümleler tespit edilir öğretmenler yani bu işin asıl aktörleri bu havuza cümlelre gönderir ve seçilir.