Çok haklısın hocam. Bizim zamanımızda böyleydi. 3 tane Anadolu lisesi vardı koca şehirde. Ve adını duyanlar bile hayranlıkla bakıyordu. Kimin ne derece başarılı olduğu biraz belli oluyordu. 2-3 tane düz lise vardı eğitimi iyi olan o liselere girmek bile çok zordu, ortalaman düşükse ona bile almıyorlardı...Şimdi saçma sapan herkes Anadolu lisesi okuyor. Kimsede bir azim yok başarı ve eğitim kalitesi deseniz tartışılır. Eskiden 90lı yıllardaki eğitim sisteminin gözünü seveyim. Hala lisede öğrendiğim bilgilerim hafızamda.
Aynen öyle sayın hocam. İlkokulu 1983 te bitirdim. Kürenin alan ve hacim formülünü 5 te öğrenmiştik. Şimdi 8. sınıfların bile konuları arasında değil galiba. Müfredat basitleştikçe eğitimin kalitesi düşüyor bence. ama asıl kaliteyi düşüren zorunlu eğitim. Herkes takdir eder ki okuma işi gönüllü olur. İsteyen istediğini desin. En iyi sistem bizim kuşağın sistemiydi,
İlkokul 5.
okumak isteye okul yolu var.
zanaat isteyene dükkan
Çiftçi olmak isteyene babasını bahçesi
...
...
1 milyonuz. her öğretmen 1 kalifiye eleman yetiştirse o 1 milyon genç ülkeyi uçurur. zorunlu olup da 20 tane yarım yamalak eleman yetiştirmektense 1 kalifiye eleman daha iyidir.