Teşekkür ederim arkadaşlar.
Türkçe kitabındaki parçalar daha özendirici ve albenisi olması lazımdı. Bu hafta besinler diye bir şiir işledik.
Anlamadım bir şey daha kafiyeli uyaklı bir şiir bulamadılar mı!! Şiiri ben anlamakta zorluk çekiyorum çocuk nasıl anlayacak kafiyeli olan şeyler akılda daha kolay kalıyor gerisi boş..
1.sınıfta öğrencilerden kelimenin anlamını bulup yazmasını beklemek polliyannacılıktan başka bir şey değil. Kelime hazinesinin gelişmesi için kelimelerin anlamları üzerinde durulmalı ve cümle içinde kullandırılmalı ama çocuğun kendisinin yazması beklenmemeli kanımca.
Diğer etkinlikleri öğrenciler rahatlıkla çözebiliyorlar. Hatta bazı öğrencilerim biz besinler parçasını işlerken onlar sonraki parçayı okuyup etkinliklerini çözdüler. Kitapların artık kalması gerektiğini düşünüyorum.Fasükül şeklinde olmalı konu geldikçe öğrencilere vermemiz gerekli. Öğrenci sonraki fasükülü olmak için heycan duymalı. Kitaplar ellerinde başından girip sonunda çıkıyorlar.
Tabi bir kelime yazmamak için benle köşe kapmaca oynayanlarda yok değil.
Size sonuna kadar katılıyorum hocam.Yeni müfredat balonu çıktığı ilk yıllarda öğretmenlerden defalarca olumlu-olumsuz eleştirilerini istediler.Defalarca form doldurduk.Kitapların fasikül halinde verilmesini her seferinde yazdık çizdik .Ama dinleyen okuyan kim? Kitaplar bu şekilde olduğu sürece ek kaynak,dergi olayı bitmez bu ülkede.