Bende burdayım panik yok ...Hizmete hazırım ... gerçekten faydalı olacak bir sayfa....
Hoşgeldiniz öğretmenim, artık kim korkar derslerden, katkılarınızı bekliyoruz
Adin öğretmenim, bölmenin temel kuralı ritmik saymadn geçer.. İleri ve geri iyi ritmik sayan çocuk, bölmeyi de güzel kavrar.. Öncelikle ritmik saymaları ezberlemeli.. Ritmik sayma tablosu daima öğrencinin göreceği yerde olmalı, örneğin benimki tahtanın hemen yanında gözlerinin önünde.. Bölme kitabımızda güzel anlatılmış.. Ordaki örnekler çoğaltılıp pekiştirmeler yapılabilir..
2 tür bölme işlemi isteniyor problemlerde.
.
1. Varlık sayısını, verilen sayı kadar gruba ayırıp kaç grup olduğunu söyleme.
Örn: 18 elmayı 3'er gruplarsak kaç grup elde ederiz?
-18 den geriye ritmik sayarak veya 3'er 18e kadar sayarak kaç grup olduğu buldurulur.. Ki bunu çok kolay öğreniyorlar..
2. Varlık sayısını, verilen gruba ayırdığımızda, her gruba düşen varlık sayısını bulma..
Örn: 15 elmayı 3 tabağa eşit olarak koyarsak her tabağa kaç elma düşer?
Bu soruda bocalıyorlar.. Çünkü 3'er geriye veya 15'e kadar 3'er sayıp her tabağa düşeni bulması gerekiyor.. şekilli sorular bu tiple ilgili kitabımızda.. Bu soru tiplerini çoğaltıp bir etkinlik hazırlamalı, bu akşamki işim belli oldu
Kitabımızdaki eksik, varlık sayısını yazdırtmadan öğrenciden gruba bölmesini istemesiydi.. Ben şekiller üstüne önce varlık sayısını yazdırtıp, sağdaki boşlukta işlem yaptırtıp ondan sonra şekli gruplara ayırmalarını istedim.. İşlemsiz gruba ayırmaya kalksa kitap bakkal defterinden beter olur.. 3 varlık, yok olmadı sil, 4 varlık olsun, olmazdı..
Bunların dışında kitabımızda iki işlemli bölme gerektiren problemler sorulmuş.. Örn: 21 yumurtanın 6 tanesi kırıldı.. Kalan yumurtaları 3 tabağa eşit paylaştırdım.. Her tabakta kaç yumurta oldu? türünden.. Bu problemde de çoğu zorlandılar..
Problemle pekiştirmeler yapmalı.. Yazmaya başlayım ben en iyisi
İyi akşamlar zümredaşlarım