ben müfettiş değilim öğretmenim ancak bende de yazı takıntısı var biz yazmaktan bahsettiğimizde bitişik yazıdan okumak dediğimizde temel harflerden bahsediyoruz.gazete,dergi vs.okumak içindir.el yazısı çocuğun özelliklerine uygun güzel bir kazanımdır.ancak ilkokulda öğrenilen canım yazı ikinci kademede düz yazıya özendiren,aslında bu yazıyı bilmeyen,okuyamadığını iddia eden meslektaşlarımız nedeniyle terkedilir...emeklerimiz ve öğrencilerin emekleri heba olur...
bitişik yazıyı biz kullanarak özendirici olmalıyız.düz yazıyor diye okuyamadıkları metin yoktur.
kılavuz çizgili deftere devam ediyorum.yazılarımız inci gibi son bir aydır yazılar kendiliğinden küçülmeye başladı.ikinci dönem düz deftere geçerim kareli defter sorunsuz kullanılıyor.4.sınıfa kadar bu güzel yazılarını ömür boyu terketmemeyi öğütleyeceğim...
Ben ve okulumdaki zümrelerim de bitişik eğik yazıdan hoşlanıyoruz. Kendimiz güzel yazıp öğrencilerimize de güzel yazdırıyoruz. Bu yazının getirilme sebebi: eğik oluşu öğrencinin elinin anatomik yapısına uygun olması, bitişik oluşu da düşünceyi kesmeden yazılabilmesi. Araştırma sonuçlarına göre İnsanlar hem düşünüp hem yazarken yazısı hem bitişik olurmuş hem eğik vs. vs. İnşallah yanlış bir anlatım yapmamışımdır.
Sınıfta uygulanışına gelince (bu sınıfım için söylemiyorum) birinci sınıfta yazı öğretirken kurallarına göre yazdırıp hepsinin yazısının güzel olmasına özen gösteriyorum. Tek tek ilgileniyorum.
Yazı takıntısı demeyelim buna. O yaşta çocuğun dünyasının büyük bir bölümünü defterleri kitapları kaplıyor. Özellikle defterler kendi eserleri olduğu için onlar için oldukça önemli. Dönüp dönüp eski sayfalarına, yazılarına, yıldızlarına bakıyorlar.
Dünyanızın büyük bölümğnü kaplayan unsurların düzenli ve güzel olmasını ben çok önemsiyorum.