Ben de bu forumdaki öğretmenlerin hem müfredatı hem de ödevleri iki koldan nasıl yürüttüklerine bir türlü anlam veremiyorum. Öğrencilere gereksiz gibi görülen-bana göre hiç değil- Müzik, Beden Eğitimi v.s. derslerinin tam anlamıyla yapılmadığını düşünmeye başlıyorum. Asıl dokunmak istediğim husus verilen ödevlerin kontrolü ve sınıfça beraber yapılması. Sizce bu durum normal derslerin işlenişini engellemiyor mu? Fotokopiyi eve yolladık diyelim. Sorular yapıldı. Ama nasıl yapıldı? Öğrenci Matematik dersiyle ilgili problemi işlem yaparak bulmuş ve bunu kağıt üzerinde göstermiş mi? Diyelim bütün bunlar yapıldı. Öğretmen tek tek kontrol ediyor mu? Kontrol etmiyor ve öğrencilerle toplu, tahtayı kullanarak birlikte yapıyor diyelim. 40 kişilik sınıfta gerçekten yaptığı yanlışı kendi kendine düzeltebilecek kaç öğrenci var acaba? Sonuç olarak ödev vermeye bu yüzden sıcak bakmıyorum.
Her gün düzenli ödev veren ve kontrol eden bir öğretmen olarak sorularınıza cevap vermek istiyorum....
Yarın için verdiğim ödevi de bu amaçla örnek olarak kullanacağım...Müfredata uygun bir şekilde ve her dersi zamanında işliyorum yani beden ve müzik gibi beceri derslerini de aksatmadan işliyoruz.
Ders esnasında eve verdiğim 10 sorunun cevabını zaten tartışacağız Ama yazıya dökme işi evde olacak böylece hem tekrar hem de düşüncelerini yazıya dökme çalışması yapılmış olacak.Bu ödev hayat bilgisi dersinde soruların okunması ve cevaplandırılması etkinliği şeklinde salı günü sınıfça yapılırken ben de yazı denetimini yapacağım. Bunun sonunda salı günkü konu tekrarı dersine geçiş yapılacak ...33 öğrencim var bu iş yaklaşık 15-20 dakika sürecektir. Geriye kalan 15 dakikada ise kaldığımız yerden konu tekrarına devam edilecek. Akşama yarın ki ödev gibi derste tekrarlanan konularla ilgili sorular olacak.
Matematik dersinde yarın 2 ile çarpma konusunu işleyeceğiz akşam ödevdeki işlemler yapılacak...Ertesi gün bu çalışma kağıtları isim yazılarak bana teslim edilecek. Ben de 1. tenefüste sonuçları kontrol edip matematik dersinde görülen hatalar üzerinde durarak 2 ve 3 ile çarpma örneklerine devam edeceğim.
Türkçe ödevimiz zaten konumuzun konuşma bölümü ile ilgili....zamanı geldiğinde bu çalışmalarından faydalanacaklar.Kontrolümü de o gün geldiğinde yapacağım
Ödevlerimi kendim hazırladığım için kontrol edebileceğim çalışmaları veriyorum.