anka41 öğretmenim, benim fikrim planda yer alan, müfedatta verilen , hatta ders kitaplarında yer alan tüm çalışmaların ve kazanımların tüm öğrencilere kazandırılması yönünde. Ancak her öğrencinin ve dolayısıyla her sınıftaki tüm öğrencilerin seviyeleri aynı olmadığından ek çalışmaların kesinlikle gerekli olduğu yönünde. Kitaplardaki çalışmalar bence yol gösterici ve onlar esas alınarak yeni çalışmalar yapılmalı. Seviyelerin üzerinde bir çalışma aslında temel kazanımın yanında onu pekiştirecek , destekleyecek ve biraz fazla açıklayacak bir çalışmadır. Kaldı ki sonraki yıllarda bu bilgiler zaten öğrenciye verileceği için onlar konulara ve olaylara yabancı olmayacaklar. Bana göre bazı öğrenciler bu yıl, bazıları seneye bazıları ise daha sonra bu bilgileri alırlar. Sadece alan şimdi alamayan seneye , diye düşünüyorum. Özellikle Türkçe dil bilgisi konularını ben tanımları ile birlikte veriyorum. Sonuçta ana dilimiz ve iyi bilinmesinde fayda olduğunu düşünüyorum. Matematikte ise basitten karmaşığa doğru bir yöntemle önce temel bilgiler üzerine daha karmaşık ve belki seneye görecekleri ayrıntıları verilmesi taraftarıyım." Alan alır alamayan seneye"
Hocam tabi ki bireysel farkılılıklar göz önünde bulundurularak başarılı öğrenciler için farklı çalışmalar yapmaya çalışıyorum ben de.
Fakat benim garipsediğim doküman bölümünde değerlendirme çalışması olarak gönderilmiş ve muhtemelen sınıfın tamamına uygulanan testler ya da etkinlikler.
Bu arada "Alan alır almayan seneye" kısmına kesinlikle katılmıyorum.Özellikle matematik dersinde sınıftaki kopmaların telafisi mümkün olmuyor.
Öğrenci matematiği başaramadığını düşünmeye başladığı anda siliyor kafasından...
Bunun için de müfredattaki kazanımların 3.sınıf seviyesi için yeterli olduğunu düşünerek hareket etmekte kararlıyım
Bu arada bir derste bunca şeyi yaparak 10-15 soru çözebilmenizin sırrını verirseniz sevinirim