4+4+4 Sizce Amacına Ulaşır Mı? Ömrü Kaç Yıl Olur?

Çevrimdışı denizhoca

  • Çalışkan Üye
  • ***
  • 43
  • 62
  • 43
  • 62
# 06 Ara 2012 02:28:24
Karma eğitimin bilimsel olarak yanlış olduğunu biraz gündemi takip eden bilir. Açıklamaları sağlıklı tartışmayı engelleyecek kadar heyecanlı ve herşeyi ben bilirim tarzı kişilerle tartışmayı faydalı bulmuyorum. Tevhid-i tedrisatın ne olduğunu bile yanlış biliyorsun o yüzden karıştırmışsın. Tevhid-i tedrisat farklı eğitim kurumları yerine tek tip eğitime geçilmesidir. Yani medrese tekke zaviye ve sair eğitim kurumlarını birleştirmiştir. Karma eğitim olayı bilimsel bir konuyken olayın birilerince ideolojik hale getirildiğinin en güzel kanıtlarından birisi de sizsiniz.  Okumaktan bahsetmişsiniz. Tek tip okumanız sizi biraz asabileştirmiş gibi yaşınızdan büyük olanlara bile tanımadan ithamlarda bulunma cesaretini gösteriyorsunuz. Ben kitapları farklı şeyler öğrenmek için okuyorum ancak merak ediyorum bir kitapta hoşunuza gitmeyen veya bilginiz olmayan bir şey okuduğunuzda o kitaba sinirlenip birşeyler yapıyor musunuz.  Haddini bilmek lazım birdaha sadece görüşünü efendice yaz. İllimünati falan seni aşan konular . Tvler sabah akşam bunları anlatıyor ve bu konuda yerli yabancı kitaplar var.  Bu ülkede darbe ile yasaların yapıldığını ve darbenin abd kaynaklı olduğunu abd nin de kimlere hizmet ettiğini bilen herkes İllimunatiyi de bilir.

Çevrimdışı gülümseyinnn

  • Uzman Üye
  • *****
  • 5.382
  • 12.029
  • 5.382
  • 12.029
# 06 Ara 2012 02:52:37
Hangi " bilimsel " araştırma karma eğitimin yanlışlığını ispatlamış ?
Uluslararası dergilerde yayımlanmış makaleler varsa paylaşmak istediğiniz bu konunun ispatıyla ilgili bilmek , okumak isterim doğrusu...

Biz saygı gösterdikçe, herkes kendini özgürce ifade etsin istedikçe, demokrasi bunu gerektirir dedikçe ....
Zıvanadan çıkmaya başladı bu iş !

Karma eğitim de kalksın da iyce sapıklaşsın toplum..

Bu arada Kurtlar Vadisi'nden fırlamış terimler kullanmayın, komik oluyor cidden...

Çevrimdışı sopar

  • Uzman Üye
  • *****
  • 882
  • 5.781
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • 882
  • 5.781
  • 3. Sınıf Öğretmeni
# 06 Ara 2012 03:26:18
Bu sistem zaten başlar başmaz bitmiştir. Neden mi?
Birinci sınıf okutan öğretmen arkadaşlar bunun sıkıntısını daha iyi bilirler. Yasada 3 aylık bir uyum süreci getirildi. Maşallah bakıyorum bir çok yerde buna uyulmadı bile. Ülke genelinde birinci sınıflar arasaında uçurum var. Birileri hala birinci grup harflerde,diğerine bakıyorsun üçüncü gurubu bitirmiş. Müfettişler arasında bile tutarsızlık var. Bir kısmı erkenden başlayın, bir kısmı ise verirseniz soruşturma açarız diyorlar.
Şimdi diyeceksiniz,benim sınıfım hazırsa beklemenin ne anlamı var. İyi hoş da sınıf mevcudu çok olan ve bunların içinde yaşca küçük öğrenci olanların suçu ne.
Ben mi dedim küçük çocuğu birinci sınıfa başlatın diye.
Bir çok arkadaşım bunun yanında dil sorunu yaşıyor. Onlar ne yapsınlar acaba?
Bundan başka bir sürü olumsuzluklar var. Yazmaya kalksam sayfalarca sürer her halde.
Evet ben bu sistemi sadece siyasi bir amaç için getirildiğini inanıyorum ve savunuyorum,kim ne derse desin.Hiç bir şekilde alt yapı oluşturulmadan pat diye bir geçiş. Bu radikal kararlar neden acaba siyasi iktidarın bu sön dönemine bırakıldı? 

Çevrimdışı denizhoca

  • Çalışkan Üye
  • ***
  • 43
  • 62
  • 43
  • 62
# 06 Ara 2012 05:53:49
GÜLAY GÖKTÜRK (BUGÜN GZETESİ)

Karma eğitim zorunluluğu
Gündemdeki "Kesintili mi, kesintisiz mi" tartışmasının özü hiç şüphesiz imam hatiplerin orta kısımlarının yeniden açılması ya da açılmaması.
Tasarı ilk gündeme geldiğinde bu konudaki fikirlerimi -kim bilir kaçıncı kez- yazdım. Daha sonraki günlerde ise aynı argümanları tekrarlayıp durmaktansa, bu tasarı nedeniyle gündeme gelen "yan temalara" girmeye, bu yolla tartışmayı biraz olsun derinleştirmeye çalıştım. Evde eğitim yazılarının amacı buydu. Bugün de yine bu tasarı dolayısıyla gündeme gelen bir başka "yan tema"yı mercek altına almak istiyorum.

Konu karma eğitim...

Biliyorsunuz, 28 Şubat'ın eğitim sisteminde yaptığı değişikliklerden biri de kız ve erkek okullarının kaldırılıp bütün okulların karma yapılmasıydı.

Şimdi, başta İmam Hatip Mezunları Derneği olmak üzere bazı eğitim kuruluşları dünyada birçok ülkede hem eğitimcilerin hem de pedagogların yaptığı çeşitli araştırmalarda karma eğitimin birçok sakıncasının ortaya çıktığını öne sürerek "Hazır eğitim sistemi ele alınıyor, karma eğitim dayatması da düzeltilsin, ayrı kız ve erkek okullarının yeniden açılması serbest bırakılsın" diyorlar. Tabii, bunun üzerine karşı taraf da kıyameti koparıyor: "İşte görüyorsunuz, okulları da harem-selamlık yapmak istiyorlar" deniyor.

Bana kalırsa, sağlıklı bir tartışma için önce konuyu ikiye ayırmalı ve teker teker tartışmalıyız.
Birincisi, esasa ilişkin bir tartışma; yani hangisi daha iyi konusunda fikir mücadelesi...
İkinci olarak da usule ilişkin bir tartışma; yani tek bir "iyi" üzerinde anlaşmak zorunda mıyız meselesi.

Hangisi daha iyi?

Önce birinciden başlayalım...

"Karma eğitim mi daha iyidir, ayrı eğitim mi" tartışması ABD'de ve Avrupa'da uzun yıllardır yapılıyor. Özellikle Almanya ve ABD'de 90'lı yıllarda karma eğitimin ciddi bir biçimde sorgulanmaya başlandığını, Batı'da çok sayıda eğitimcinin karma eğitimi "yüzyılın en büyük pedagojik yanılgısı" olarak nitelediğini okuyoruz.

Karma eğitim karşıtları, karşı cinsin varlığının öğrencilerin ders konsantrasyonunu azalttığını; stresi artırdığını; kız öğrencilerin erkek öğrencilerin yanında "pıstığını"; hata yapıp mahcup olma korkusu içinde derslerde yeteri kadar söz alamadığını, özelikle matematik ve fen gibi derslerde erkek öğrenciler tarafından bastırıldığını, bu yüzden de derslerden yeterince yararlanamadığını söylüyorlar. Karma eğitimde erkek öğrencilerin uğradığı zararlarla ilgili de çeşitli iddialar var.

Çevrimdışı denizhoca

  • Çalışkan Üye
  • ***
  • 43
  • 62
  • 43
  • 62
# 06 Ara 2012 06:00:14
BİLİMSEL VERİ İSTEDİNİZ BUYRUN

The Times: Erkeklerden ayrı okuyan kızlar daha başarılı(9)

Kuzey Londra’da eğitim faaliyetinde bulunan Kuzey Londra Kız Yüksek Okulu’nda öğrencilerin diğer okullara göre olan başarı grafiğinin gittikçe yükselmesi The Times gazetesine haber konusu oldu. Sadece kız öğrencilerin eğitim aldığı okulun başarı grafiği, devlet okulları ve diğer karma okullara göre daha yüksek ve bu grafik gittikçe arayı açıyor. Bu durumun kız ve erkek öğrencilerin ayrı  ortamlarda eğitim almasının haklılığını ispatladığını  yazan The Times gezetesi, eğitim tablosunda kız okulunun en yüksek dereceler almaya devam ettiklerini vurguladı.

 

Bu durumun nedenlerini The Times gazetesine açıklayan okul müdürü Bernice McCabe, “Kızlar erkeklerden ayrı ortamlarda eğitim almalarının faydasını görüyor. Bu ortamda kendilerine her  şekilde güven duyabiliyorlar. Etrafında erkekler olmadığı için  bir davranışta bulunacaklarında erkekler tarafından etkilenmeyeceklerinin farkındalar. Erkeklerin olmadığı bir ortamda kızlar zeki ve kendine güvenmeleri için daha serbest bir ortam yakalıyorlar.”  şeklinde görüşlerini dile getirdi.

 

Sadece erkek öğrencilerin alındığı Royal Grammar Okulu Genel Müdür Jhon Cox ise, “Kızların olmadığı bir ortamda erkeklerin dikkati dağılmıyor ve derslerine daha fazla odaklanıyorlar. Kızların bulunduğu bir ortamda  dışa açılmaları ve sınıfta söz almaları daha da azalıyor ve  söz aldıklarında acaba kızlar ne  düşünür? kompleksine kapılabiliyorlar.” diye konuştu.

 

Bağımsız Eğitim Konseyi’nin okulların başarı grafiğini ve sınav sonuçlarını dikkate alarak yaptığı sıralamada ilk on okul içinde 2 erkek okulu ve 1 karma okul bulunuyor.  Bunun dışındaki okullar kız ve yatılı okullardan oluşuyor.

 

 

ABD kız- erkek ayrı eğitimini teşvik ediyor(10)

Devlet okullarındaki kötü gidişe çözüm arayan ABD hükümeti, karma eğitimi masaya yatırdı. Çeşitli dönemlerde yapılan araştırmalarla öğrenciler, öğretmenler ve okul idarecileri dinlendi.  Karma eğitimin birçok soruna yol açtığını tespit eden yönetim, kız ve erkek öğrencilere ayrı sınıflar açılmasını teşvik ediyor. Uygulamanın eğitimde kaliteyi yükselttiğini gören pek çok devlet okulu da ayrı sınıf açmaya başladı. 1995 yılında 3 devlet okulunda yürütülen ayrı eğitim uygulaması günümüzde 253 okula çıktı. 51 okula ise tamamen kız ya da erkek öğrenciler alınıyor. 200 okulun daha kız-erkek ayrı eğitim yapmak için başvuruda bulunduğu öğrenildi. Yapılan araştırmalar, kız ve erkeklerin ayrı sınıflarda bulunmasının getirdiği faydaları gözler önüne serdi. Öğrencileri meşgul eden eğlence, kavga, suç işleme, vakti boşa harcama, taciz ve gebelik gibi olumsuzlukların ayrı eğitim veren okullarda en aza indiği gözlendi.

 

New York Harlem’de 2003’te yapılan bir çalışma dikkat çekici sonuçlar ortaya çıkardı. Buna göre, ergenlik çağındaki çocuklarda hamile kalma oranı sadece kızların okuduğu okullarda 40’ta 1 iken, karma eğitim veren yerlerde 3’te 1. Karma okullara giden kızlar nasıl göründükleriyle, sadece kız okuluna gidenler ise kim oldukları ile daha çok ilgileniyor. Ayrı okula gidenlerin kendine güven oranları da yüksek. Amerika genelinde kız okullarına giden öğrenci oranı yüzde 2 iken ABD Senatosu ve kongredeki kadınların yüzde 20’si sadece kızların gittikleri okullardan mezun olmuş. Öğrencilerin aldığı test sonuçları ve gözde üniversitelere yerleşme oranları da ayrı eğitim yapıldığı okullardaki başarı oranının yüksek olduğunu gösteriyor. Uygulamanın hem öğretmenleri hem de velileri rahatlattığı belirtiliyor. Özel okulların yüzde 7’sinde kız-erkek ayrı eğitim verildiğine de işaret eden eğitim uzmanları, 20 yıl içinde karma eğitim yerine kız-erkek ayrı eğitim veren  okul sayısının 5 bini bulabileceğini dile getiriyor. New York’ta 9 devlet okulu tamamen kız-erkek ayrı eğitim veriyor. Chicago, Dallas, Seattle ve Washington DC’de kız-erkek ayrı sınıfların bulunduğu devlet okulları var. Gelecek yıl, Miami, Atlanta ve Cleveland’da bu uygulamaya geçilmesi planlanıyor.  Wisconsin eyaletinde kız-erkek ayrı sınıfları olan 3 okul bulunurken, velilerden gelen talep üzerine bu sayının artırılacağı kaydediliyor. Amerika’da şimdiye kadar ayrı sınıf uygulamasına sadece beden eğitimi ve cinsel eğitim derslerinde izin veriliyordu. Yeni kurallar getirilerek bu alan genişletildi. Okul yönetimi, öğrencinin başarısını olumlu etkileyeceğini düşündüğünde, istediği derslerde kız-erkek ayrı eğitim verilmesine karar verebilecek. Kız ve erkek sınıflarına kayıt, çocuğun isteğine göre yapılıyor. Bu sınıfta kayıt yaptırmayıp karışık sınıflarda okuyan öğrencilere de aynı şekilde eğitim verilmesi zorunlu kılınıyor.

 

Kız –erkek öğrenme farkı(10)

Bilim adamları kız ve erkek öğrenciler arasında öğrenme farklılıkları olduğuna dikkat çekiyor. Yapılan araştırmalar, öğrenmede değişik adımlarda ilerleyen iki grubu yan yana getirmenin çok akıllıca olmadığını gösteriyor. Araştırmalara göre erkek öğrenciler dersi hareketli işlemeyi, derste aktivite olmasını isterken, kız öğrenciler kendilerini sakin bir ortamda ifade etmeyi tercih ediyor. Kız öğrenciler etrafta erkek öğrenciler olduğunda utangaç bir tavır sergiliyor ve yanlış yapmaktan çekiniyor. Bilim adamları, erkek ve kadın beyin yapısının da farklılık gösterdiğini söylüyor. Bu konuda yapılan çalışmalar kızların dil öğrenimine ve sözlü iletişime, erkeklerin ise el becerisi ve hesaplamaya daha yatkın olduğunu gösteriyor. Okullarda ayrı sınıfların açılmasını eleştirenler ise bu uygulamanın yerine eğitimi geliştiren değişik metotların bulunmasını istiyor. Asıl problemlerin gözden kaçırıldığını, eğitimde kalitenin yükselebilmesi için fizik şartların düzeltilmesi gerektiğini savunuyor.

 

Öğretmenlerin sorunu: Motivasyon(10)

Atlanta Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, öğretmenlerin okulda en çok zorlandıkları üç şeyi; öğrenci motivasyonu davranışı, sınıf yönetimi (disiplin) ve idari işler olarak sıralıyor. Öğrencinin dersi anlaması için motivasyonun önemi üzerinde duran eğitimciler, kız-erkek ayrı sınıf uygulamasının motivasyonu sağlamada önemli bir uygulama olduğunu belirtiyor.

 

Valiye göre New York’ta eğitim iflâsın eşiğinde

New York Valisi Eliot Sppiter, 2008 bütçesinin 120,6 milyar dolar olduğunu açıkladı. Bütçeden okullara ayrılan payı 1,4 milyar dolar artıran Vali Spitzer, buna rağmen eyaletin eğitim sisteminin iflâsın eşiğinde olduğunu kaydetti. Eyaletin her kamu okul öğrencisi için yıllık 13 bin 500 dolar harcadığını kaydeden Spitzer, buna rağmen öğrencilerin sadece yüzde 61’inin mezun olduğuna dikkat çekti.

 

 

Rusyada da aynı trend (14)

Eski Sovyetler Birliği’nin çöküşünden sonra eğitim sisteminde yaşanan kötü gidişe çözüm arayan Rusya hükümeti, test amacıyla ülke genelinde bazı devlet okullarında başlattığı kız-erkek ayrı eğitim sistemi ilk olumlu sonuçlarını almaya başladı. Karma eğitimin birçok meseleye yol açtığını tespit eden Eğitim Bakanlığı, kız ve erkek öğrencilere ayrı sınıflar açılmasını teşvik ediyor. Uygulamanın eğitimde kaliteyi yükselttiğini gören pek çok devlet okulu da ayrı sınıf açmaya başladı. Başkent Moskova’da kız ve erkeklerin ayrı eğitim gördüğü devlet okullarından 1257 nolu okul, kendi çocuklarını sözkonusu okulda eğitmek isteyen vatandaşlardan gelen yoğun talebi karşılamakta zorlanıyor. Okul müdürü L. Grigoryeva, “Okullardaki zor eğitim programının çocuklar tarafından iyi benimsenmesi ve çocuklara kolaylık sağlanması arayışları çerçevesinde 15 yıl önce kız-erkek ayrı eğitim sistemine geçtik. Gerçi bu bizim bulduğumuz yeni bir buluş da sayılmaz. Zira 19. yüzyılda da Rusya’da kız-erkek ayrı eğitim sistemi çok yaygındı. Gerçekten kadın ve erkekler çok farklıdırlar.l beyin yarım kürelerimiz, gözlerimiz farklıdır. İşte yeni eğitim sisteminde bu özellikleri esas alıyoruz ve bunun çocuklara büyük kolaylıklar sağladığını görüyoruz. Son iki yıldan beri okulumuzdaki öğrenciler arasında çeşitli sağlık testleri yaptık ve testler sonucu bizim çocukların kız-erkek karma eğitimli okullardaki çocuklara kıyasla hem fiziksel hem de psikolojik olarak daha sağlam oldukları ortaya çıktı. Kız ve erkek ayrı eğitim sistemine geçiş tabi ki öğretmenlerin işini çok zorluyor. Şöyle ki kız ve erkek sınıflarda aynı dersi aynı şekilde anlatırsanız farklı sonuçlar ortaya çıkar. Dersi anlatırken öğrencilerin kız veya erkek olduklarını mutlaka göz önüne almak zorundasınız. Ama gençlerimizin yararı için bu zorlukları memnuniyetle üstleniyoruz” dedi.  Tanya İvankova isimli 9. sınıf öğrencisi, “Birinci sınıftan itibaren bu okulda eğitim alıyorum. Burada her şey hoşuma gidiyor. Eğitim düzeyi çok yüksek. Erkeklerle aynı sınıfta bulunmamamız da bizim için çok iyidir. Bu duruma alıştık. Annem babam da erkeklerden ayrı olduğum için çok memnunlar. Bence erkeklerin özellikle ders sırasında dikkatimizi dağıtmıyor olması çok faydalıdır. Erkeklerle iletişime gelince bunu okul dışında her zaman her yerde yapabiliriz” diyor. 

KAYNAKLAR

 

1-    Karma Eğitim. Ali Erkan Kavaklı. Nesil Yayınları

2-    Koruyucu ve Sosyal Tıp. Prof. Dr. Sıtkı Velicangil. Filiz Kitabevi. İstanbul, 1980

3-    Normal ve Anormal Cinsiyet ve Evlilik. Prof. Dr. Rasim Adasal. Ankara, 1975

4-    Çocuk Psikolojisinin Ana Çizgileri. G. Jacquin. Tercüme: M. Toprak. İstanbul, 1964

5-    Kadın Psikolojisi. Prof. Dr. Remzi Kazancıgil. İstanbul, 1937

6-    Tababet-i Ruhiye. Ord. Prof. Dr. Mazhar Osman. İstanbul, 1927

7-    Kadın ve Erkeğin Performans Yönünden Karşılaştırılması Prof. Dr. Med. J.  Artner. Medicine. Yıl 7, sayı 43

8-    Karma Okullar Daha Başarısız. Mehveş Evin. Milliyet, 16 Ocak 2010

9-    Cihan Haber Ajansı’nın haberi. 29.08.2009 tarihli gazetelerden

10- Zaman, 12.02.2007

11- Taraf, 06.08.2009 ve 05.09.2009; Habertürk, 07.09.2009; Geo Dergisi 5/09, sy  21

12- Psikolojiye Giriş. Editör: Rod Plotnik. Kaknüs Yayınları, 2009

13- Erkek Beyni. Prof. Dr. Louann Brizendine. Say Yayınları, 2011

14- Kız- erkek ayrı eğitime, Ruslar’dan büyük ilgi.  İHA’nın haberi. 13 nisan 2010
Prof.Dr.Sefa SAYGILI
ALINTIDIR

Çevrimdışı razor065

  • Üyeliği İptal Edildi
  • 1.129
  • 1.252
  • 1.129
  • 1.252
# 06 Ara 2012 06:24:54
@denizhoca bu yazdıklarınızın hepsini ben siz yazmadan önce okumuştum o yapılan araştırmaların hepsine katılıyorum ama sizin gibi düşünen karma eğitimin masonların dünyayı ahlaksızlaştırmak isteyen gizli örgütlerin :) işi olarak gören böyle algılayan insanların olduğu ve hatta bu hastalıklı fikrin yaygın olduğu bir ülkede siz karma eğitimden vaz geçelim derken esasında neyi hedefliyorsunuz bilinç altınızdaki ne bende biliyorum karma eğitimin kendine has sorunları var lakin bu bahsettiğiniz araştırmalar avrupada yapılmış onların sosyal ve kültürel alt yapısı ayrı dışarıda hem erkek hemde bayan öğrenciler yeteri kadar ve sağlıklı sosyal iletişim kurabiliyor siz karma eğitimi bu ülkede tartışmaya açarak kusura bakmayın ama akademik başarıyı değil siyasi ve ideolojik kamplaşmayı yaratmış olursunuz

Çevrimdışı omerozd

  • Uzman Üye
  • *****
  • 560
  • 1.555
  • Özel Eğitim Öğrt.
  • 560
  • 1.555
  • Özel Eğitim Öğrt.
# 06 Ara 2012 08:30:05
12,5 falan

Çevrimdışı gülümseyinnn

  • Uzman Üye
  • *****
  • 5.382
  • 12.029
  • 5.382
  • 12.029
# 06 Ara 2012 12:16:16
Ben BİLİMSEL, ULUSLARARASI DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ TESTİYLE ÖLÇMESİYLE MAKALE DEDİM.
bunlar bilimselliğini kanıtlamaz . Ama tabii dil işte the times da olunca bilimsel deniveriyor belki de.
Neyse teori ile ispat farklı şeyler bayım !
Gerici bir zihniyete sahipsiniz alenen yazayım. Sizin gibi yapmayayım..

Çevrimdışı umutogretmen_16

  • Tecrübeli Üye
  • ****
  • 299
  • 509
  • 2. Sınıf Öğretmeni
  • 299
  • 509
  • 2. Sınıf Öğretmeni
# 06 Ara 2012 13:20:26
kişisel fikrim ilkokul orta okul isimlerinin değişmesi lazım..bu okul isimleri tarihte kaldı çok eski bir şeyler çağrıştırıyor bana..ilköğretim okulu ismi daha güzeldi..şimdi bize ilkokul oldun diyorlar..ilkokulu da neymişş.. !!!

Çevrimdışı ugurdogan__

  • Uzman Üye
  • *****
  • 1.237
  • 2.689
  • 2. Sınıf Öğretmeni
  • 1.237
  • 2.689
  • 2. Sınıf Öğretmeni
# 06 Ara 2012 15:45:44
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Ben BİLİMSEL, ULUSLARARASI DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ TESTİYLE ÖLÇMESİYLE MAKALE DEDİM.
bunlar bilimselliğini kanıtlamaz . Ama tabii dil işte the times da olunca bilimsel deniveriyor belki de.
Neyse teori ile ispat farklı şeyler bayım !
Gerici bir zihniyete sahipsiniz alenen yazayım. Sizin gibi yapmayayım..

Hiç yakıştıramadım Sana Gülümseyin hocam :D Karma eğitimde neymiş :D
Ahh ahh! Nerde o eski medreselerrr :D :D

Yani böyle bir tartışmaya girdiğine şaşıyorum.Adamda kafa uçmuş :D Senin seviyen değil bi kerem.Haddimize değil.İllimunati dedi adam :D Kaçıınnn :D  

Çevrimdışı gülümseyinnn

  • Uzman Üye
  • *****
  • 5.382
  • 12.029
  • 5.382
  • 12.029
# 06 Ara 2012 15:58:37
Haklısın da ciddiye almaya almaya bu raddeye geldi zati ;)
Neyse ben arkadaşıma uyayım, çekiliyorum, buyurun meydan sizin  :D

Çevrimdışı s48selcuk43

  • B Grubu
  • 613
  • 1.489
  • Müdür Yetkili
  • 613
  • 1.489
  • Müdür Yetkili
# 06 Ara 2012 16:24:19
Şimdi denizhoca takma isimli kişinin alıntı yaptığı yazıyı tamamen ortaya koyacağız...

Yazının başlangıcı şu şekilde
Karma eğitim, kız çocuklarıyla erkek çocuklarının bir arada okuduğu eğitim sistemidir.
Karma eğitim, kadın erkek eşitliği iddiasıyla ortaya atılmış bir sistem. Batılı araştırmacılarında son dönemde kabul ettiği yüz yılın pedagojik yanlışlarından biri.
Çünkü Allah kadın-erkeği eşit yaratmamış ki siz nasıl eşitleyeceksiniz?

Erkek kadın gibi değildir (K.K Al-i İmran (3) 36 ) ,ayetinde de gördüğümüz gibi kadın erkek eşit değildir. Fakat birisi diğerinden üstündür demek de değildir. Birbirlerini tamamlayan iki farklı parça anlamındadır.
Bilimsel olarak baktığımızda biri 44 + xx diğeri 44 +xy kromozomlu psikolojik ve fizyolojik olarak da kadın erkek eşit değildir.

Bazı kendine batıcı arkadaşlar tepki gösterecekler bu çağda böyle olur mu, gericilik faaliyetleri, vb diyenler için birkaç örnek vereceğim.
Batıda son 10 yılda hızlı bir şekilde karma eğitim terk ediliyor.
The Times: Erkeklerden ayrı okuyan kızlar daha başarılı. Kuzey Londra Kız Yüksek Okulu’nda öğrencilerin diğer okullara göre olan başarı grafiğinin gittikçe yükselmesi The Times gazetesine haber konusu oldu.
Bu durumun nedenlerini The Times gazetesine açıklayan okul müdürü Bernice McCabe, “Kızlar erkeklerden ayrı ortamlarda eğitim almalarının faydasını görüyor. Erkeklerden ayrı okuyan kızlar daha başarılı”........
diye devam ediyor... başını neden kesme gereği duydunuz..... bu arada timesın o haberini arıyorum orijinalini.... bakalım neler söylemişler...

Çevrimdışı s48selcuk43

  • B Grubu
  • 613
  • 1.489
  • Müdür Yetkili
  • 613
  • 1.489
  • Müdür Yetkili
# 06 Ara 2012 16:28:58
bu arada illimunati vb örgütler rothschild,rockefeller gibi dolar trilyoneri ailelerin kurmuş olruğu pekte gizli olmayan amaçları niyetleri ortada olan bir "gizli" örgüttür. örneğin rotschild dediğin aile 15 trilyonu aşan servetiyle dünya hakimiyetine göz dikmiş bir aile... öyle esrarlı esrarlı söylediğiniz gibi karma sistem bilmem ne sistem uğraşmazlar..  azıcık gazete okuyorsanız bu ailelerin kişilerin Türkiyede neyle uğraştığını görürsünüz... rotschild ailesinin bir üyesi bir petrol şirketinin hisselerini aldı Türkiyede, haberin varmı denizhoca?

Çevrimdışı razor065

  • Üyeliği İptal Edildi
  • 1.129
  • 1.252
  • 1.129
  • 1.252
# 06 Ara 2012 16:39:33

totşiller ve diğerlerini felan bilmem ama sizleri tarihin esrarengiz hikayeleri ile güzel uyutuyorlar o gizli dediğimiz yapılar ve arkasında yapılar için size diyorum ki türk yeşilayının kuruluşunda yer alan şahızlara bakın yeşil ayın kurulma nedenine bakın illimünati ve masonlar ilgisine bakın sonra dönün tekrar kurucularına bakın ağzınız açık kalır ama ben kimseyi bir şeyle suçlamıyorum link verirdim ama gereksiz hikayeler için gereksiz demogojilere girmenin anlamı yok. avrupalı karma eğiti,mi  başka açıdan bakıyor siz başka açıdan sizizn esas derdiniz manipüle etmek avrupanın hiçte o gözle bakmadığı verilere ve araştırmalara sizler "bakın bu bilimselmiş buna sarılalım burdan yola çıkarak medeniyeti kendi bilimi ile vuralım" diyorsunuz esas mevzu aynı şeyi demokrasi olgusu içinde yapıyorsunuz insan hakları içinde yapıyorsunuz eklektik bana gelince iyi sana gelince tu kaka diyorsunuz. sizler için batıcılar var sizler için onlar ve bizler kavramı var ama bunu engelleyemezsiniz kliğiniz böyle böyle yaşamış zihinsel şemalarınız böyle oluşmuş. en basitinden "şeytan insana vesvese " verir dersiniz ve zor konulşarda zor sorular kökleri eşeleyen sorular dahi sormaz işiniz olduğu yere kadar yaşarsınız çünkü aykırı ve zor sorular içinden çıkılamayan konular tabiki şeytanın işidir ohhh onuda şeytana yükledik rahatız ne kaldı geriye birde orta doğuya demokrasi gelirse bu şekilde tam süper olacak.

bu biraz sert ve aykırı mı oldu oldu evet son mesajımdır konuya.

Çevrimdışı mustafa_38

  • Uzman Üye
  • *****
  • 1.609
  • 1.029
  • 1.609
  • 1.029
# 06 Ara 2012 16:45:57
Bugun ebs yetkililerini kovduk.defansimiz mukemmeldi okulumuzu birakmadik.hakaret,kufur ne ararsan var gercek yuzlerini ogrendik.

 


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK