Arkadaşlar sınıfınızda hırsızlık oluyorsa nasıl bir çözüm buldunuz paylaşır mısınız?
Çok kötü bir durum. Yapan kişiyi teşhis edebiliyorsanız birebir konuşmanız ve söz almanızı öneririm.
Ben sene başında bu tür davranışların olup olmadığını demek ve erken çözümler üretmek için bozuk paralarımı(bazen 3-4 çikolata ) masanın üzerinde bırakıp tenefüse çıkarım kayboldukları zaman senenin başında söyleyeceğimi söylerim. Bir daha bu tür davranışlarlar karşılaşmam.
Yanlız öğrencilerinizi iyi tanımalısınız bazı öğrencilerin maddi güçleri olmuyor yada anne baba bir kuru boya almaktan bile aciz oluyor. Bu durumda çocuk ister istemez izin almadan alma yoluna gidiyor. Bu durumu önceden gözlemleyip önlemler almanızı öneririm.
Lafı uzattım ama sınıfta kalemim kayboldu diye ağlayan biri varsa %80 çantasındadır. Hemen bir kalem verip tenefüsde çantasını kontrol etmesini sağlayın.