trkmny Öğretmenim, Ben 1.2. ve 3. sınıf öğrencilerine Din Kültürü dersi verilmesi ile ilgili olarak bir bilim insanı olan piaget'insomut işlemler ve soyut işlemler dönemi görüşlerini belirttim. Arzu ederdim ki sizinde bu konuda görüşlerinizi düşüncelerinizi destekleyen başka bir bilim insanının kuram veya görüşleri ile cevap verebilseydiniz. Bir kuramın "kuram" olabilmesi için yapılan çalışmalara girmeyeceğim. Piaget'in konu ile ilgili kuramını çürüten bir bilimsel gelişme olduysa ve ben kaçırmış isem bilgi sahibi olmak isterim.
Yukarıda bazı ülkeler vermişsiniz ve bu ülkeler ile ilgili tespitler yapmışsınız. Keşke bu bilgileri aldığınız kaynaktaki tüm bilgileri objektif olarak verseydiniz. Sadece size uygun olanları almışsınız.
Sizden rica ediyorum. Yukarıda saydığınız ülke okullarının kaçıncı sınıflarında Din dersi okutulmaya başlatılıyor. Öğretim programları nasıldır, program anlamında bizim din kültürü programımıza benzer mi? İlkokul 1. veya 2. sınıflarında zorunlu Din dersi hangi ülkelerde okutuluyor onu açıklayın yeter... Bilgileri aldığınız kaynakta yazıyor....
Ahlak çöküntüsünü dini eğitim ile çözmek bazı yörelerde veya bazı toplumlarda bireysel veya grupsal olarak tercih edilebilir.
Saygılarımla...
Sayın hocam liste oldukça uzun. Ben sadece bazılarını yani en çok bilinenleri seçtim. Zaten listeye bakmışsınız demek ki listede her devletin inanışlarına göre din eğitimine ortalama 6-8 yaş aralığında başladığını ve büyük çoğunluğunun zorunlu olduğunu da kolaylıkla tespit edebilmişsinizdir umarım.
Özellikle bir eğitim modeli olan Fin eğitiminde zorunlu olduğu ve ilkokul çağında başlamaktadır.
Gelelim kuram meselesine. Kuram tanım olarak sistem olarak birçok olayı vb açıklayan bilime dayalı kurallar denir. Ama her kuramın her olayı %100 açıkladığı, %100 tuttuğu söylemez. Özellikle sosyolojik, psikolojik, eğitim vb konularda bilim adamlarının bile uzun yıllardır tezatlaşması karşıt kuramlar geliştirmesi her kuramın her toplumda tutmayacağının güneş kadar açık göstergesidir.
Kısacası ihtiyaç duyulan toplumun çok büyük kesimin gönülden istediği bir gerçeği kusura bakmayın kuramlar ardına saklanıp görmezlikten gelinemez. Din eğitimi her isteyen vatandaşın özgürce ulaşabileceği devlet okullarda doğru yaşlarda(ilkokul 2. sınıf 8 yaş) başlaması çok normaldir. Tıpkı diğer gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi.