Söylediğinize göre 8.sınıfa kadar sınıf öğretmenleri ile ilerlemeliler öğrenciler.Yanlış mı anlıyorum.Peki özel okullar neden anasınıfından itibaren görsel sanatlar,müzik,ingilizce,beden eğitimi derslerinde branş öğretmenini görevlendiriyorlar.Özel okullardaki başarı oranı ortada.Seviyeye inilmiyor diye bir şey yok.İnmek zorundalar.Bu keyfi bir olay değil.
Seviyeye inmelerini nasıl keyfi bir olaya bağladınız öğretmenim. Ben sınıf öğretmenliği mezunuyum. Ve bana alanım ilgileneceğim yaş grubuna ait özelliklerin dersi çok daha derinlemesine verildi. Ben de bu nedenle çocukların hangi soruya hangi cevabı neden verdiğini kestirebiliyorum. Branş öğretmenlerimizdeki sıkıntı bu. Alanlarında başarılı olsalarda çocukların gelişim düzeylerine uygun seviyeye kendilerini uyarlayamıyorlar.
Zorundalık kısmına gelince... 4-5. sınıf müfredatına eğer ilkokul öğretmeni girecekse hakim olmak zorunda. Keyfiyet olmayan durum bu.
düşüncem yine aynı benim bu arada. sistemin sayısal değerleri hiç birşey ifade etmiyor. Kaldı ki kendi okulumda 16 sınıf öğretmeninin yarısı sınıf öğretmenliği mezunu bile değilken 3'ün 5'in neyine bakıyorsunuz siz?
Müfredat dışında çocuklara neler verebiliyorsunuz?
Müfredat ne derece çocuğa uygun?
Sosyallik anlamında birey olması için neler yapabiliyoruz?
Kendimizi geliştirmek için nelere ne kadar vakit ayırabiliyoruz?
bu liste uzar gider de şu 3 mü 4 mü 5 mi hiiiiiiiiiiiiiiiç önemli değil.
Ayrıca herhangi bir özel okulla kendi okullarınızdan birini kıyaslayın. Okuldaki öğrenci ve öğretmen varlığından başka uyuşan bir şey varsa oradaki başarıların sırrını ondan sonra konuşalım...
Yüreğinde bu mesleği yaşayan tüm öğretmenlerimiz değerlidir... Umarım söylediklerimden farklı durumlar anlaşılmaz. Sağlıcakla kalın.