Biz bugün sorduk süt iznini. Verdikleri cevap öğretmenlere süt izni yok hocam . Dedim madde mi var öğretmenlere yok diye.
kesinlikle yanlış bilgi hocam. bunu neye dayanarak söylediklerini sorsaydınız keşke. ben size verecekleri cevabı söyleyeyim isterseniz.
Yürürlükten kalkan İzin Yönergesinin 17.maddesinde
Ayrıca, doğum yapan kadın memura, doğum yaptığı tarihten altı hafta sonra (doğumun sezaryenle olması halinde sağlık raporunda gösterilen dinlenme süresinin altı haftayı aşması halinde aşan süre dikkate alınmaz) başlamak ve günde birbuçuk saat olmak üzere altı ay süre ile süt izni verilir. Bu izin, eğitim-öğretimin aksatılmaması bakımından; okulöncesi ve sınıf öğretmenlerine eğitim ve öğretim saatleri dışında, diğer öğretmenlere ise çocuk emzirme durumları göz önünde bulundurularak derslerinin günün belli saatlerine konulması suretiyle kullandırılır. denilmektedir.
bu maddeyi söylüyorlar hep. bu yönerge yürürlükten kalkmıştır. linkini gönderdim. en üstte NOT yazan yere koca koca yazmışlar ama gören olmamış pek.
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] **************************************************
Devlet Memurları Kanununun 104.maddesinin D fıkrasında
D) Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde birbuçuk saat süt izni verilir. Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır.Yürürlükte olan İzin Yönergesinin 10.maddesinin 1. fıkrasının d bendinde
d) Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde bir buçuk saat süt izni verilir. denilmektedir.
ve en son olarak da MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 28.03.2013 tarih ve 359739 sayılı yazılarında süt izinlerinde, İzin Yönergesi Ve DMK'ya göre işlem yapılması gerektiği belirtilmiştir.
sonuç olarak hocam;
1- doğum sonrası izin süresinin bitiminden itibaren ilk 6 ay 3 saat, ikinci 6 ay 1,5 saat süt izni yasal bir haktır.
2- ne zaman kullanılacağı konusunda kadın memurun tercihi esastır.
3- süt izni kullanan bir öğretmenin ( idareci veya rehber öğretmenler hariç ) ek dersi kesilir.
Bunları gösterin veya anlatın bakalım hocam ne diyecekler acaba?