Bu yöntemde hocam çocuk sonra hiç görmediği bir kelimeyi yazdırırken nasıl yazıyor.Dikte hiç yapmadan.
Çocuk göz ile okumaya alıştıkça, kelimelerdeki harfleri başta sonda ortada diye duydukça bir gün geliyor düşündüğü duyduğu kelimedeki harfleri tek tek sırasıyla biliyor. Hatta bu yöntemde harf eksik yazma olayı da çok az oluyor.
Biz bir şey yaz demiyoruz zaten, biz baştan itibaren ek almış kelimeleri de asmıyoruz. Çocuk bir gün cümlesini yazarken ek almış kelime yazma ihtiyacı duyuyor ve yazıyor.
29 tane harf var. Aynı şeyleri 29 kere tekrar ediyoruz, okumak yazmak o kadar da zor bir şey değil bence. Sadece bazı çocuklar hazır değil sanırım. Bir de ille birinci dönem sonunda harfler bitmeli gibi düşünmek yanlış, hangi çocuk ne zaman hazır olacak bilemeyiz.
Bu yöntemle harfler genelde martta bitiyor. Marta kadar da çocukların gözleri beyinleri uzun kelimeleri okuyacak yazacak seviyeye geliyor.
2. sorunuz;
Her kelimeyi tek tek çalışıyoruz. Üzerinde konuşuyor cümle içinde kullanıyoruz. 2-3 satır kelimeyi yazdırıyorum. Daha sonra cümle içinde kullanıp yazmalarını istiyorum. Çocuk yazıyor cümleyi, ister panodaki kelimelerle isterse görmediği kelimelerle yazabilir.