[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] hocam çok yaşayın, sag olun uzun uzun yazmissiniz. Farklı etkinlik tavsiyeleriniz var mı hocam? Bizimkiler biraz da rutinden sıkıldı aslında . şikidi falan çizgi film gibi oldu. Öğreticiliğine dikkat etmiyorlar. Sıkıcı oluyorum heralde
Şekidi'nin ilk videosunda genelde sessizler sayın hocam. Ses birleştirme, kelime ve cümle ile ilgili 2. ve 3. videolarda ise sıkılıyorlar.
Başlarda sorun yoktu, öğrenme merakı ile izliyorlardı, sistemi kavradıklarından olsa gerek sıkılıyorlar.
Şimdilerde ise 2. videoda ses birleştirme bölümünde, direk videonun sonunu tıklıyorum ve heceleri bir kere kendilerine okutup, 2 kere de hecenin ses butonuna tıklayarak tekrar ettiriyorum. Açık ve kapalı heceleri bitirdikten sonra videoyu kapatıyorum. 3. videoyu artık izlemeden es geçiyorum.
Konuşan ve arkadaşlık ilişkisi gelişmiş olanları yan yana oturtmuyorum. Yeri geldikçe oturma planımı değiştiriyorum. Oturma planıma göre öğrenciler oturduktan sonra yerinde sabit kalmıyorlar, dönüyorlar.
Her gün bir ön sıraya oturuyorlar, en ön diğer grubun en arkasına oturuyor yani sürekli yerleri değişiyor ve her öğrenci sınıfımın tüm sıralarında en az bir gün oturmuş oluyor velhasıl dönüşümlü oturuyoruz.
Faydası:
1. Öğretmen olarak ister istemez sınıfın belli noktalarına daha fazla odaklanmaktayız, dönüşüm her öğrenciye en az bir gün odaklanmamızı sağlar.
2. Yer değişikliği sıkılmayı bir nebze önler.
Ders işleme yönünden her hangi değişikliğe gitmiyorum. Morpayı izleme ve ders kitaplarını işleme şeklinde derslerimi sürdürüyorum.
Türkçe dersinde yukarıda bahsettiğimden gayrı farklı etkinliklere yer vermiyorum.
Hayat Bilgisi ve Matematik derslerinde ise morpayı izletip, öğrencilerin anladıklarını anlatmalarını, yönlendirici sorularla konuyu kavramalarını sağlıyorum. Öğrenciler konuştukça da rahatlıyorlar.
Resim dersimiz, genellikle serbest resim olarak devam ederken, serbest etkinlikler derslerimizde "diego" adlı çizgi film, "izci şendir" ve "izci olmak istiyorsan" şarkılı oyunlarını oynatıyorum. "Şemmame" ile halay çekiyoruz. Oyun ve fiziki etkinlikler dersinde ise havalar soğuk olduğu günler "gece-gündüz" oyunu, sıcaksa bahçede "mikrop", "2'şer ritmik sayma (çift ayak ileri geri zıplama ve zıplama esnasında sayma)" oyunları oynuyoruz. Rehberlik ve sosyal etkinlik, kulüp etkinlikleri derken dersler dolu dolu geçmekte sayın hocam.
Selam ve dua ile...