Şu an kitaplığımda, öğrenci sayısı kadar, el yazısı ile baskısı yapılmış İlkokuma ve Yazma kitabı ile Yazı defteri (dik temel harflerle baskılı olanların aynısı, tek farkı bitişik eğik el yazısı ile basılmış olması) var sayın hocam.
Bunları kullanarak el yazısını kavratıp 4. sınıf sonuna kadar el yazısı ile yazdırmayı planlıyorum.
Selam ve dua ile...
Geçmiş yıllarda da 2. sınıftan itibaren bu uygulamayı yapardım sayın hocam. Bitişik el yazısının dik temel harflerin öğretiminden sonra kavratılması, okunurluk problemini giderecektir. El yazısının, karakterin gelişiminde bir araç olduğu görüşündeyim. Ayrıca kalkmasın diyenlerdendim ki kalkmadı, isteğe bırakıldı bundan dolayı elimde el yazılı kitaplar var.
Yaşayacağım sıkıntı ise bu günkü dik yazımların başlangıç ve bitimlerinin (bazı harflerde) el yazısı ile uyumsuzluğudur. Problem olmayacak inşaallah.
Selam ve dua ile...
Yazıya takılmayın bu kadar hocam, yakında el yazılı materyaller kalkar, yine yazar olacaklar tabiki ama klavyede yazacaklar
Çocukların kişilik gelişimi ile yazıyı ben bağdaştıramadım, kişilik çok küçük yaşta ve sosyal doyum sağlanarak gelişir. Bu sosyal aktivitelerde yer alma, takım oyunları, tiyatro, müzik vb. enstürman çalma ve en önemlisi genetik ve ailede aldığı kültürle de alakalı. Okullarımızda çocukların yeteneklerine göre yönleneceği etkinlik saatleri koymalıyız. Hepsinin farklı yetenekleri var ve hepsi başarma duygusunu tatmayı hakediyor.