Arkadaşlar beklenen doğum tarihi 29 temmuz, çeşitli söylentilerden dolayı kafam karışık.İzni aktarabiliyorsam seminer bitimine kadar çslışmayı düşünüyorum, tabi aksilik olmaz, gücüm yeterse.Dişimi sıkıpBebişim doğduktan sonra onunla zaman geçirmek istiyorum.Eğer aktarılmıyorsa da boşuna yorulmak istemiyorum. Fikri,bilgisi olan arkadaşlar yardimci olabilirsenizsevinirim . Teşekkür ederim.
hocam hem DMK 104.maddenin A fıkrası hem İzin Yönergesinin 10.maddesinin 1.fıkrasının a bendinde durum belirtilmiştir.
DMK 104.madde A fıkrası
A) Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir. Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir.İzin Yönergesinin 10.maddesinin 1.fıkrasının a bendinde
a) Kadın memura doğum yapmasından önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süre ile aylıklı izin verilir. Çoğul gebelik halinde doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 hafta süre eklenir. Sağlık durumu uygun olduğu takdirde hekimin onayı ile memur isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar çalışabilir. Bu durumda, kadın memurun fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. denilmektedir.
konu ile ilgili DPB 26.12.2013 tarih ve 25399 sayılı görüşlerinde bu durum ayrıca belirtilmiştir.
Bu itibarla, doğum sonrası analık iznine sadece doğum öncesi analık izni içerisinde kadın memurun kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği sürelerin eklenmesi gerektiği, bu süre içerisinde alınan kanuni izinlerin doğum sonrası analık iznine ilave edilemeyeceği hüküm altına alındığından, öğretmenlerin yaz tatiline denk gelen doğum öncesi 5 haftalık analık izin süresinin doğum sonrasına aktarılamayacağı mütalaa edilmektedir.hocam, 1 Temmuz'dan sonraki süreler yaz tatiline geldiği için aktaramazsınız. beklenen doğum tarihiniz 29 Temmuz olduğuna göre 5 haftalık çalışabilir raporunuzun son tarihi 15 Temmuz olacaktır. 1-15 Temmuz arasındaki süreler aktarılmaz. Size tavsiyem 5 haftalık çalışabilir raporu alın. 30 Haziran'da doğum öncesi iznine ayrılması uygundur şeklinde bir rapor alın ve idareniz vererek doğum öncesi iznine ayrılın.