merhaba arkadaşlar geçenlerde sitenin biride hece hece okutmanın (altını çizerekte)okuma hızını yavaşlattığını ,hece tablosunun yapılması nın anlamsız olduğu , heceler üzerinde durulmaması gerektiği ,kelimeler üzerinde çalışıp(görsel olarak)dikteye önem verilmesi gerektiğini okumuştum(bir öğrt.arkadaşımızın yorumu).siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Bence de kılavuz kitabın yöntemi doğru. en iyi üç öğrencimin, sesi öğrendikten sonra gördüğü yeni kelimeyi sesleri peşissıra birleştirerek okuduklarını farkettim ve hızlı okuyorlar, üstelik hece okumaya çalışıp anlam bütünlüğünü bozmuyorlar.
görsellik; anlamı pekiştirmek adına olumlu ancak fiş gibi ezberleme olasılığı da gündeme geliyor. bu konu da tartışılabilir pek emin değilim.
hece çalışmasını ben de ondan bundan duyarak yaptım. bunun da sakıncası bütünü görmekten çocuğu uzaklaştırması. ta te ti to tu tı yı rahatlıkla yazan öğrenci, iş "tane" yazmaya gelince o minik beyninde ne hesabı yapıyor anlamıyorum. onun için başla artık; "keç hece var iki, ilk hece ne? ta,kaç ses? iki, ilk ne çıkıyor ağızdan..diye diye.. orta seviyedekiler diyeceğim insanı çatlatıyor.
her öğrencinin alışı başka türlü çünkü çoklu zeka kuramı var
hece verilmemesi doğrudur, pazartesinden sonra ben de kitaba uygun gideceğim çünkü haftada 3-4 ses veeceğim.
fifco öğretmenimin dediği gibi bi takla atmadığımız kaldı