Yorumsuz! : Haberler

Çevrimdışı okuls

  • Uzman Üye
  • *****
  • 3.264
  • 1.325
  • 3.264
  • 1.325
# 16 Ağu 2009 13:41:52
Tebligat gelmedi hakim bey’ devri kapanıyor
16 Ağustos 2009 09:23

Tebligat Kanunu ile Adli Sicil Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Tasarısına göre, elektronik yolla tebligat, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen üçüncü günün sonunda yapılmış sayılacak.

Tasarıya göre, genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçeli idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar, sosyal güvenlik kurumları, il özel idareleri, belediyeler, köy hükmi şahsiyetleri, barolar ve noterler tarafından yapılacak (elektronik ortam da dahil) tüm tebligatlar, Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü veya memur aracılığı ile iletilecek.

Elektronik yolla tebligat, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen üçüncü günün sonunda yapılmış sayılacak.

STAR

YURTDIŞINDA KAÇMAK YOK

Tasarıda yurtdışına giderek mahkeme kararları tebliğ edilemedği için hukuktan kaçan kişilere için önlem de alındı. Bugüne kadar Adalet Bakanlığı aracılığıyla yapılan tebligat, doğrudan o yerdeki Türkiye büyükelçiliği veya konsolosluğuna gönderilebilecek. Adresini değiştiren kimse, yenisini bildirmediği ve adres kayıt sisteminde yerleşim yeri de tespit edilmediği takdirde, tebliğ olunacak evrakın bir nüshası eski adrese ait binanın kapısına asılacak ve asılma tarihi tebliğ tarihi sayılacak.

Çevrimdışı sultanmurat

  • Uzman Üye
  • *****
  • 2.620
  • 6.141
  • 2.620
  • 6.141
# 18 Ağu 2009 12:12:31
Almanya göçmen öğretmen arıyor

 
Alman Hükümetinin göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, Köln kentinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, çoğu göçmenin iş adamı, avukat ya da doktor olmak istediğini, ancak öğretmenliğin de çok güzel bir meslek olduğunu belirterek, ''Öğretmen açığını kapatmak için Almanya'daki tüm eyaletlerde çalışmalar var. Göçmen öğretmenlere ihtiyacımız var'' dedi.

Köln'ün uyum için örnek bir şehir olduğunu ifade eden Böhmer, ''Uyum konusunda sadece büyük şehirlerde yaşayanlar değil, tüm ülkede yaşayanlar için çalışmalar yapmamız gerekir. Temel çözüm yollarından olan Almanca öğrenimi ve uyum kursları yasal çerçeveler içine alınmıştır. Ana okullarıyla orta ve yüksek eğitim kurumlarındaki uyum sorunlarının çözümü için çalışmalar yapılmaktadır'' diye konuştu.

Böhmer, İslam din dersinin verilebilmesi için üniversitelerde akademik kürsülerin kurulması gerektiğini kaydetti.

Göçmenlere çağrıda da bulunan Böhmer, göçmenlerin her alanda görev almalarını ve söz sahibi olmalarını istedi.



Haber 7

Çevrimdışı okuls

  • Uzman Üye
  • *****
  • 3.264
  • 1.325
  • 3.264
  • 1.325
# 18 Ağu 2009 12:20:06
Okul müdürü okulun çatısından düşüp öldü

ADANA’da Seyhan Rotary Anadolu Lisesi Müdürü 54 yaşındaki Oktay Girgin, görev yaptığı okulun çatısındaki tavşanlara vermek için çatıya uzanan ağacın dallarındaki yapraklara uzanınca, dengesini kaybedip 3 katlı binadan düşerek öldü.

18 Ağustos 2009 11:48



Olay, Kazım Başer Mahallesi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’ndaki Seyhan Rotary Anadolu Lisesi’nde saat 08.00 sıralarında meydana geldi. Her sabah okula erken gelip, çatıda bulunan tavşanları kontrol ettiği ve beslediği belirtilen Oktay Girgin, aynı amaçla bugün de okulun damına çıktı. Şeker hastası da olduğu belirtilen Girgin, damdan okulun arka bahçesine düştü. Girgin’in düştüğünü gören müstahdemin 7 yaşındaki kızı Nisa Nur, babasına haber verdi. Girgin’in yerde yattığını gören müstahdemin haber vermesi üzerine gelen 112 sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Okul Müdürü’nün yaşamını yitirdiği belirlendi.

Oktay Girgin’in tavşanları beslemek için, çatıya kadar uzanan ağacın yapraklarından toplamak istediği sırada, dengesini kaybedip düşmüş olabileceği belirtildi.

Daha önce de ÇEAŞ Anadolu Lisesi Müdürlüğü görevi yapan ve kentte çok tanınan bir kişi olan Oktay Girgin’in ölümüyle ilgili soruşturma sürdürülüyor.



HÜRRİYET

Çevrimdışı okuls

  • Uzman Üye
  • *****
  • 3.264
  • 1.325
  • 3.264
  • 1.325
# 18 Ağu 2009 14:00:25
Zamlı öğrenci harç bedelleri belli oldu

Yükseköğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilerin 2009-2010 öğretim yılında ödemesi gereken katkı payları belirlendi. Öğrencilerden hangi fakülte içi ne kadar ödeyecek?   

18 Ağustos 2009 11:56

Buna göre, yükseköğretim kurumlarında öğretim gören öğrencilerden 71 TL ile 591 TL arasında katkı payı alınacak.

Öğrenci katkı payları tıp fakültesinde 591, devlet konservatuvarında 589, diş hekimliği ve eczacılık fakültelerinde 494, veteriner fakültesinde 386, hukuk fakültesinde 313, fen-edebiyat ve iletişim fakültelerinde 284 TL olarak belirlendi. En düşük katkı payını ise 71 TL ile açık öğretim fakültesi öğrencileri ödeyecek.

''2009-2010 Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ile İkinci Öğretim Ücretlerinin Tespitine Dair Esaslar''a ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Karara göre, öğrenci katkı payları 71 TL ile 591 TL arasında değişiyor.

Öğrenci katkı payını süresi içinde ödemeyen öğrencilerin kayıtları yapılamayacak ve yenilenmeyecek. Ancak, yükseköğrenim kurumları, verilen süre içinde kaydını yaptırmayan öğrencilere ek süre verebilecek.

Öğrenci katkı payı, bizzat öğrenci tarafından karşılanacak. Öğrenci tarafından ödenecek katkı payının bir kısmı veya tamamı normal öğrencinin talebi halinde öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumunun normal öğretim süresi kadar süre ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca bütçe imkanları çerçevesinde kredi olarak verilebilecek.

Öğrenci katkı payı iki eşit taksitte ödenecek. İlk taksit eğitim öğretim yılı başında kayıt olma ve yenileme sırasında, ikinci taksit ise ikinci yarı yıl başında kayıt yenilenirken, yarıyıl sistemi uygulanmayan eğitim programlarında ise Şubat ayında kayıt yenileme sırasında ödenecek.

Katkı kredisi almak için müracaat ettiğini belgeleyen ve 2009-2010 eğitim öğretim yılında yükseköğretim kurumlarına ilk defa kayıt yaptıran öğrencilerden, kayıt sırasında birinci taksit katkı payı alınmayacak. Kurumca yapılan değerlendirme sonucunda katkı kredisi almaya hak kazanamayan öğrenciler, katkı paylarının tamamını ikinci taksitle birlikte ödeyecek.

Öğrenci katkı payları, ders sayısı ve yarı yıl süresine göre hesaplanmayıp yıllık olarak alınacak. Ancak, disiplin cezası alan öğrenciler hariç olmak üzere, yarıyıl sistemi uygulanan eğitim programlarında en az 2 yarı yıl, yıl esası uygulananlarda ise en az 1 öğrenim yılı süre ile kayıtlarını donduran öğrencilerden, kayıt dondurulan yıl için katkı payı alınmayacak. Kayıt dondurulan süre ile ilgili olarak daha önce ödenmiş olan katkı payları varsa bu miktar iade edilmeyecek.

Lisans üstü öğrenimde öğrenci katkı payı öğrenci tarafından iki eşit taksitte ödenecek. İlk taksit kayıt olma ve yenileme sırasında, ikinci taksit ise ikinci yarı yılın başında ödenecek.

YABANCI DİLLE EĞİTİM

Yabancı dille eğitim yapan eğitim fakülteleri hariç olmak üzere, yabancı dille öğretim yapan yükseköğretim kurumlarında öğrenci katkı payı iki katı olarak alınacak.

Yabancı uyruklu öğrencilerden, mütekabiliyet esasına bağlı olarak üniversiteler arasında yapılacak işbirliği protokol hükümleri saklı kalmak kaydıyla, öğrenci katkı payının üç katı ödeme günündeki kur üzerinden döviz olarak defaten alınacak. Ancak, yabancı uyruklu statüsündeki Türk asıllı öğrencilerden alınacak öğrenci katkı payı miktarları Yükseköğretim Kurulunca belirlenecek.

Türk Cumhuriyetleri ve Akraba Toplulukları öğrencilerinden, devlet (Milli Eğitim Bakanlığı) burslusu olarak yüksek öğrenim gören öğrenciler, 90 TL katkı payı ödeyecek. Bunların ödeyecekleri katkı payları Maliye Bakanlığınca, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesine ödenek olarak konulacak ve Milli Eğitim Bakanlığınca yıl içerisinde ilgili yükseköğretim kurumuna defaten aktarılacak.

MEZUN OLAMAYAN ÖĞRENCİLER

Hazırlık sınıfı veya yabancı dil geliştirme programı hariç olmak üzere, ön lisans veya lisans düzeyindeki yükseköğretim programlarından, program süreleri sonunda mezun olamayan öğrencilere devlet katkısı ödenmesi sürdürülecek.

Ancak normal öğrenim süreleri içinde mezun olamayanlardan öğrenci katkısı birinci yıl için yüzde 50, müteakip yıllar için yüzde 100 fazlasıyla alınacak.

Mezuniyet veya staj durumunda olup da öğrenimleri 1 yıl sonraya sarkan öğrencilerden ise ilk yarı yılda mezun olmaları halinde ikinci yarıyıl için katkı payı alınmayacak.

Lisansüstü öğrenim yapan araştırma görevlilerinden öğrenci katkı payı alınmayacak. Ancak, vakıf üniversitelerinde çalışıp devlet üniversitelerinde lisansüstü eğitim yapan öğrenciler ile ikinci öğretimde lisansüstü eğitim yapan öğrenciler katkı payı ödeyecek.

AÇIK ÖĞRETİM PROGRAMI

Anadolu Üniversitesinde açık öğretim programı uygulayan fakülte ve yüksek okulların 2009-2010 eğitim öğretim yılında tahsil ettikleri öğrenci katkı paylarının toplamının yüzde 20'sine kadar olan kısmı, söz konusu fakülte ve yüksek okullara akademik danışmanlık ve eğitim hizmeti veren öğretim kurumlarına aktarılacak.

Konu ile ilgili uygulama, Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve Anadolu Üniversitesinin birer temsilcisinden oluşan komisyon tarafından belirlenen usul ve esaslara göre yapılacak.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun, Yurt Dışında Görevli Personele Nakdi Tazminat Verilmesi ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun, Uçuş, Paraşüt, Denizaltı, Dalgıç ve Kurbağa Adam Hizmetleri Tazminat Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki görevlerini ifa ederken hayatını kaybedenler, Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki maluller ile İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında şeref aylığı alanların çocuklarından öğrenci katkı payı alınmayacak.

İKİNCİ ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ

Kararla, ikinci öğretim öğrencilerinden alınacak öğrenim ücretleri de belirlendi.

Bu öğrencilerin öğrenim ücretleri iki eşit taksitte ödenecek. İlk taksit eğitim öğretim yılı başında kayıt olma ve yenileme sırasında, ikinci taksit ise yarı yıl başında kayıt yenilenirken, yarıyıl sistemi uygulamayan eğitim programlarında ise Şubat ayında kayıt yenileme sırasında ödenecek.

Öğrenim ücretleri ders sayısı ve yarı yıl süresine göre hesaplanmayıp yıllık olarak alınacak. Ancak, disiplin cezası alan öğrenciler hariç olmak üzere, yarı yıl sistemi uygulanan eğitim programlarında en az 2 yarı yıl, yıl esası uygulananlarda ise en az bir öğrenim yılı süre ile kayıtlarını donduran öğrencilerden kayıt dondurulan yıl için öğrenim ücreti alınmayacak. Kayıt dondurulan süre ile ilgili olarak daha önce ödenmiş olan öğrenim ücretleri varsa bu miktar iade edilmeyecek.

Aynı zamanda, mezuniyet veya staj durumunda olup da öğrenimleri 1 yıl sonraya sarkan veya erken mezun olan öğrencilerden ilk yarı yılda mezun olmaları durumunda ikinci yarıyıl için öğrenim ücreti alınmayacak.

ÖĞRENİM ÜCRETİ TAKSİTİNİ ÖDEMEYENLER HAKKINDA YAPILACAK İŞLEM

Öğrenim ücretlerinin birinci taksitini ödemeyenlerin kayıtları yapılmayacak ve yenilenmeyecek.

İkinci taksitlerini ödemeyen öğrencilere ise bir aylık ek süre tanınacak. Bu süre içerisinde de öğrenim ücretini kanuni faiziyle birlikte ödemeyen öğrencinin yükseköğretim kurumu ile ilişkisi kesilecek.

İkinci öğretimdeki öğrencilerden süreleri sonunda mezun olamayanların öğrenim ücretlerinde herhangi bir artış yapılmayacak.

2009-2010 ÖĞRETİM YILINDA YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLERDEN 71 İLE 591 TL ARASINDA KATKI PAYI ALINACAK

Yükseköğretim kurumlarında öğretim gören öğrencilerin 2009-2010 öğretim yılında ödemesi gereken katkı payları belirlendi.

Buna göre, yükseköğretim kurumlarında öğretim gören öğrencilerden 71 TL ile 591 TL arasında, ikinci öğretimdeki öğrencilerden ise 770 TL ile 4 bin 268 TL arasında katkı payı alınacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan, ''2009-2010 Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ile İkinci Öğretim Ücretlerinin Tespitine Dair Esaslar''a ilişkin Bakanlar Kurulu Kararına göre örgün yükseköğretim öğrencilerinden alınacak katkı payları şöyle:

FAKÜLTE VE PROGRAMIN ADI        ÖĞRENCİ KATKISI

                                            TL

      Tıp Fakülteleri                                591

      Diş Hekimliği Fakültesi               494

      Eczacılık Fakültesi                         494

      İTÜ İşletme Fakültesi Müh.            402

      Mühendislik Fakültesi                 387

      Mimarlık Fakültesi                    387

      Müh.-Mimarlık Fakültesi               387

      Mühendislik ve Tekn. Fak.             387

      Mimarlık ve Tasarım Fak.              387

      İnşaat Fakültesi                      387

      Makina Fakültesi                      387

      Maden Fakültesi                       387

      Elektrik-Elektronik Fak.              387

      Kimya Metalurji Fak.                  387

      Uçak ve Uzay Bil. Fakültesi           387

      Ziraat Fakültesi                      387

      Orman Fakültesi                       387

      Veteriner Fakültesi                   386

      Gemi İnş. ve Deniz Bil. Fak.          316

      Deniz Bilimleri Fakültesi             316

      Su Ürünleri Fakültesi                 316

      Denizcilik Fakültesi                  316

      Sanat ve Tasarım Fakültesi            316

      Güzel Sanatlar Fakültesi              316

      Tekstil Tekn. ve Tasarım Fak.         316

      Hukuk Fakültesi                       313

      İktisat Fakültesi                     313

      İşletme Fakültesi                     313

      Siyasal Bilgiler Fakültesi            313

      İktisadi ve İdari Bilimler Fak.       313

      Fen Fakültesi                         284

      Fen-Edebiyat Fakültesi

      (Fen Programı)                        284

      Dil Tarih ve Coğrafya Fak.            284

      İlahiyat Fakültesi                    284

      Eğitim Fakültesi                      284

      Mesleki Eğitim Fakültesi              284

      Sağlık Eğitim Fakültesi               284

      Endüstriyel San.Eğt. Fak.             284

      Ticaret Turz.Eğt. Fakültesi           284

      Eğitim Bilimleri Fakültesi            284

      Sağlık Bilimleri Fakültesi            284

      Edebiyat Fakültesi                    284

      Fen-Edebiyat Fakültesi

      (Edebiyat ve Sos.Prog.)               284

      İletişim Bilimleri Fakültesi          284

      İletişim  Fakültesi                   284

      Tıbbi Biyolojik Bil.Prog.             281

      Fizik Tedavi ve Reha.Prog.            281

      Teknik Eğitim Fakültesi               281

      Açıköğretim Fakültesi                  71

      Yabancı Dil Destek Birimleri, Yabancı Dil Hazırlık Sınıfları ve Yabancı Dil

Hazırlık Okulları için kazanılan fakültenin, yüksekokulun ve bölümün katkı payı ödenecek.

YÜKSEKOKULLAR-

Yüksekokullar için belirlenen katkı payları da şöyle:

 FAKÜLTE VE PROGRAMIN ADI    ÖĞRENCİ KATKI PAYI

                                         TL

      Devlet Konservatuvarı              589

      Sivil Havacılık Yüksekokulu        470

      Mesleki Teknoloji Y.O.             227

      Tütün Eksperliği Y.O.              227

      Ev Ekonomisi Y.O.                  227

      Bankacılık ve Sigorta. Y.O.        190

      Uygulamalı Bilimler Y.O.           190

      İlahiyat Meslek Y.O.               190

      Sağlık Yüksekokulları              190

      Endüstriyel Sanatlar Y.O.          190

      Takı Tek. ve Tasarımı Y.O.         190

      Beden Eğit. ve Spor Y.O.           190

      Spor Bilimleri Tek. Y.O.           190

      Fizik Ted. ve Reh. Y.O.            190

      Hemşirelik Yüksekokulu             190

      Ulaştırma Y.O.                     190

      Ormancılık M.Y.O.                  190

      Engelliler Entegre Y.O.            190

      Tapu Kadastro M.Y.O.               190

      Meslek Yüksekokulları              190

      Sağlık Hizmetleri M.Y.O.           190

      Turz.ve Otelcilik İşl.Y.O.         190

      Turz.İşl.ve Otelcilik Y.O.         190

      Sivil Havacılık M.Y.O.             190

      Sosyal Bilimler M.Y.O.             190

      Teknik Bilimler M.Y.O.             190

      Su Ürünleri M.Y.O.                 190

      Uzaktan Eğitim M.Y.O               190

      Adalet Yüksekokulu                 190

      Denizcilik Y.O.                    190

      Deniz İşl.ve Yön.Y.O.              190

      Lisansüstü Öğretim                 258

İKİNCİ ÖĞRETİM

Yükseköğretim kurumlarında yapılacak ikinci öğretimde öğrencilerden alınacak öğrenim ücreti ise şöyle belirlendi:

  FAKÜLTE VE PROGRAMIN ADI        ÖĞRENİM ÜCRETİ

                                                         TL

      Veteriner Fakültesi                 2.134

      Tıbbi Biyolojik Bil.Prog.           2.134

      Fizik Tedavi ve Reha.Prog.          2.134

      Gemi İnş. ve Deniz Bil. Fak.        1.924

      Deniz Bilimleri Fakültesi           1.924

      Su Ürünleri Fakültesi               1.924

      Denizcilik Fakültesi                1.924

      Sanat ve Tasarım Fakültesi          1.924

      Güzel Sanatlar Fakültesi            1.924

      Tekstil Tekn.ve Tas. Fak.           1.924

      Mühendislik Fakültesi               1.529

      Mimarlık Fakültesi                  1.529

      Müh.-Mimarlık Fakültesi             1.529

      Mühendislik ve Tekn. Fak.           1.529

      Mimarlık ve Tasarım Fak.            1.529

      İnşaat Fakültesi                    1.529

      Makina Fakültesi                    1.529

      Maden Fakültesi                     1.529

      Elektrik-Elektronik Fak.            1.529

      Kimya Metalurji Fak.                1.529

      Uçak ve Uzay Bil. Fakültesi         1.529

      Ziraat Fakültesi                    1.529

      Orman Fakültesi                     1.529     

      Fen Fakültesi                       1.281

      Fen-Edebiyat Fakültesi

      (Fen Programı)                      1.281

      Hukuk Fakültesi                     1.155

      İktisat Fakültesi                   1.155

      İşletme Fakültesi                   1.155

      Siyasal Bilgiler Fakültesi          1.155

      İktisadi ve İdari Bilimler Fak.     1.155

      Teknik Eğitim Fakültesi             1.147

      Dil Tarih ve Coğrafya Fak.          1.027

      İlahiyat Fakültesi                  1.027

      Eğitim Fakültesi                    1.027

      Mesleki Eğitim Fakültesi            1.027

      Sağlık Eğitim Fakültesi             1.027

      Sağlık Bilimleri Fakültesi          1.027

      Endüstriyel San.Eğt. Fak.           1.027

      Ticaret Turz.Eğt. Fakültesi         1.027

      Eğitim Bilimler Fak.                1.027

      Edebiyat Fakültesi                  1.027

      Fen-Edebiyat Fakültesi

      (Edebiyat ve Sos. Prog.)              962

      İletişim Bilimleri Fakültesi          962

      İletişim Fakültesi                          962

YÜKSEKOKULLARDA İKİNCİ ÖĞRETİM-

Yükseköğretim kurumlarında yapılacak ikinci öğretimde öğrencilerden alınacak öğrenim ücretleri de şöyle:

      FAKÜLTE VE PROGRAMIN ADI    ÖĞRENİM ÜCRETİ

                                       TL

      Devlet Konservatuvarı            4.268

      Sivil Havacılık Yüksekokulu   4.268

      Engelliler Entegre Y.O.          1.924

      Mesleki Teknoloji Y.O.           1.923

      Tütün Eksperliği Y.O.            1.923

      Ev Ekonomisi Y.O.                1.923

      Bankacılık ve Sigorta. Y.O.      1.155

      Uygulamalı Bilimler Y.O.         1.155

      İlahiyat Meslek Y.O.             1.155

      Sağlık Yüksekokulları            1.155

      Endüstriyel Sanatlar Y.O.        1.155

      Takı Tek. ve Tasarımı Y.O.       1.155

      Beden Eğit. ve Spor Y.O.         1.155

      Spor Bilimleri Tek. Y.O.         1.155

      Fizik Ted. ve Reh. Y.O.          1.155

      Hemşirelik Yüksekokulu           1.155

      Ulaştırma Y.O.                   1.155

      Ormancılık M.Y.O                 1.155

      Denizcilik Y.O                     962 

      Deniz İşl.ve Yön.Y.O.              962

      Tapu Kadastro M.Y.O.               770

      Meslek Yüksekokulları              770

      Sağlık Hizmetleri M.Y.O.           770

      Turz.ve Otelcilik İşl.Y.O.         770

      Turz.İşl.ve Otelcilik Y.O.         770

      Sivil Havacılık M.Y.O.             770

      Sosyal Bilimler M.Y.O.             770

      Teknik Bilimler M.Y.O.             770

      Adalet Meslek Yüksekokulu          770

      Su Ürünleri M.Y.O.                 770

      Uzaktan Eğitim M.Y.O.              770


ANADOLU AJANSI

Çevrimdışı m.gezer38

  • Uzman Üye
  • *****
  • 788
  • 3.940
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • 788
  • 3.940
  • 3. Sınıf Öğretmeni
# 18 Ağu 2009 23:31:34
Kadınların kıyafetlerini gündeme getirmesi ile bilinen ‘Haya Edep ve Ahlaka Aykırı Müstehcen Kadın Kıyafetleri Men'i Cemiyeti' Başkanı 86 yaşındaki Avukat Kemal Yılmaz Bayraktar, devlet memuru olan kadınların kılık ve kıyafetlerini 3'üncü kez bölge valiliklerine şikayet etti.

Avukatlık ofisinde basın toplantısı düzenleyen Bayraktar, devlet dairelerinde çalışan kadınlar ile günlük yaşamda kadınların giydiği kıyafetleri eleştirdi. 1982 ve 2001 yıllarında hükümetlerin ‘Kılık Kıyafet Kararnamesi' çıkardığını hatırlatan Bayraktar, şu iddialarda bulundu:

“Kararnamedeki hükümlere uyan yok. Şimdi bu kararnameye çok aykırı giyimler oluyor. Göğsün yarısı gözüküyor. Önü açık, sıfır kol. Bu giyimler hem milli vicdanı rahatsız ediyor, hem de devleti tanımıyor. Devlet dairesinde çalışan kadınlar devleti tanımıyor. Bunları takip etmek vali, savcı ve mülki amirlerin görevi. Bunların önüne geçmeleri lazım” diye konuştu.

Bayraktar, kadın memurlara az ceza verildiğini, bu nedenle kararnameye uyulmadığını ileri sürerken, “Bu kararnameye uymayanlara ceza tayin edilmiş. Sigara ve tütün yasağında büyük para cezaları geldiği için kimse sigara içemiyor. Ama bu kılık kıyafet konusunda devleti tanımayan kadınların cezaları çok hafif olduğu için umursamıyorlar. Yani resmen devleti tanımıyorlar” dedi.

Bu kapsamda başta Trabzon Valiliği olmak üzere Samsun, Ordu, Giresun ve Rize Valiliği'ne yazılı başvuruda bulunan Bayraktar, kamu kurumlarında çalışan devlet memuru kadınların ‘Kılık kıyafet yönetmeliğine’ göre giyinmelerinin denetlenmesini istedi. Bayraktar, daha öncede aynı konuyla ilgili olarak 2003 ve 2006 yıllarında da yine valiliklere başvurmuştu.

Çevrimdışı okuls

  • Uzman Üye
  • *****
  • 3.264
  • 1.325
  • 3.264
  • 1.325
# 19 Ağu 2009 08:04:00
Ana sınıfı var öğretmen yok

19 Ağustos 2009 07:50

MEB okul öncesi eğitimi 32 ilde zorunlu hale getirdi. Fakat Danıştay'ın aldığı usta öğretici kadrosunun iptal kararı ile zor durumda kaldı.Yeni eğitim yılında yaklaşık 22 bin okul öncesi öğretmene ihtiyacı olan Bakanlık bu açığı Ağustos'ta yapacağı 15 bin öğretmen alımı ile kapatmayı düşünüyor.

17 BİN ÖĞRETMEN DERS VEREMİYOR

Bakanlık bünyesinde 28 bin 848 kadrolu, 28 bin 466 sözleşmeli anaokulu öğretmeni bulunuyor. Ağustos ayında yapılacak olan alımın bu açığı kapatmayacağı yaklaşık 22 bin okul öncesi öğretmen ihtiyacının Bakanlık tarafından nasıl kapatılacağı ise merak ediliyor.

Danıştay'ın aldığı kararla 2009-2010 eğitim yılında anaokullarında daha önce derse giren 17 bin usta öğretici sınıflara giremeyecek. Danıştay'ın usta öğretici uygulamasını iptal etmesi, 32 ilde zorunlu hale gelen okul öncesi eğitimin uygulanması noktasında büyük sorunlara yol açacağını gösteriyor.

BUGÜN



Çevrimdışı okuls

  • Uzman Üye
  • *****
  • 3.264
  • 1.325
  • 3.264
  • 1.325
# 19 Ağu 2009 08:05:23
Öğretmen alımında taban puanlar ay sonunda belli olacak

19 Ağustos 2009 07:22

16 bin öğretmen adayının ataması eylüle kaldı

200 binden fazla öğretmen adayının merakla beklediği atama takvimi belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı, 14 Eylül'de 5 bini kadrolu, 11 bini sözleşmeli olmak üzere yaklaşık 16 bin öğretmeni atayacağını açıkladı.

Geçmiş yıllarda tüm atamalar ağustos ayında sonuçlandırılıyordu. Bakanlığın takvimine göre hangi branştan kaç kişinin alınacağı ve taban puanlar 28-29-30 Ağustos tarihlerinde belirlenecek. Atamalar için adaylardan 31 Ağustos ile 11 Eylül 2009 tarihleri arasında başvuru alınacak. Atamaların bu yıl eylüle kalmasında öğretmenlerin 'özür grubu' başvurularının etkili olduğu belirtiliyor. Bakanlık 10 Ağustos ile 21 Ağustos tarihleri arasında sağlık ve eş durumu özrü olan öğretmenlerin tayin başvurularını kabul edecek. Özür grubu atamalarının 23 Ağustos'ta tamamlanmasının ardından illerin okul ve branşlara göre öğretmen ihtiyaçlarının net olarak ortaya çıkacağı ifade ediliyor.

ZAMAN


Çevrimdışı okuls

  • Uzman Üye
  • *****
  • 3.264
  • 1.325
  • 3.264
  • 1.325
# 19 Ağu 2009 10:06:36
MEB 8 bin anaokulu öğretmeni alacak

19 Ağustos 2009 07:56

Ağustos ayında gerçekleştirilecek olan öğretmen atamaları, okul öncesi öğretmenlerinin yüzünü güldürecek. İbreyi bu kez okul öncesi öğretmenlerine çeviren Milli Eğitim Bakanlığı’nın, 10 bin öğretmenin 8 binini okul öncesi öğretmeni olarak ataması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’yu ziyaret eden bir grup öğretmen, atamalarla ilgili taleplerini dile getirdiklerini ifade etti. Öğretmenler, Bakan Çubukçu’nun da kendilerine öğretmen atamalarıyla ilgili müjde gibi tüyolar verdiğini belirterek, atanacak olan 10 bin öğretmenin 8 bininin okul öncesi öğretmeni olacağını ifade etti.

MALİ SIKINTILAR ENGEL

Bakan Çubukçu’dan bu yıl herkesin atanmasını talep ettiklerini belirten öğretmenler, Çubukçu’dan ‘mali sıkıntılar olduğu ve kaynak ayrılamayacağı’ yanıtını aldıklarını söylediler. Grup, Bakan’ın öğretmen açığı olduğunu kabul ettiğini, ancak elinden bir şey gelmeyeceğini söylediğini kaydetti.,

STAR

Çevrimdışı okuls

  • Uzman Üye
  • *****
  • 3.264
  • 1.325
  • 3.264
  • 1.325
# 20 Ağu 2009 08:16:37
Maliye'den memura yüzde 5.5'ten yüksek zam sinyali
20 Ağustos 2009 07:40


Hükümet ve memur sendikaları arasında yürütülen ve 2 milyonu aşkın memuru ilgilendiren toplu görüşmelerin ikinci turu başladı. Memur sendikaları, kamuda çalışan 200 bini aşkın sözleşmeli personele kadro isterken, birbirinden ilginç taleplerle masaya oturdu. KESK'in protesto ederek katılmadığı görüşmelerin ikinci turunda farklı statülerde çalışan memurların hakları masaya yatırıldı. Sendikalar sözleşmeli personelin kadroya alınmasını isterken, toplu görüşmelerden sorumlu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, bu konuda tek başına karar veremeyeceğini, ilgili bakanlıkların görüşünün alınması gerektiğini söyledi. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, hükümete zamla ilgili tekliflerini açıklama çağrısı yaptı. Görüşmelerde, memurun bu yıl alacağı zam oranı da tartışma konusu oldu. Sendikalar, Maliye Bakanlığı'nın memura yüzde 5.5 zam vereceği yönünde duyum aldıklarını belirterek tepki gösterdi. Maliye Müsteşarı Naci Ağbal, zamla ilgili tekliflerini soran sendikalara "Yüzde 5.5 demedik, masada belirleyeceğiz" diyerek daha yüksek zam sinyali verdi.

Motivasyon için psikolog istediler

Okul, cami ve kamu binalarındaki baz istasyonları kaldırılmalı.

Din görevlileri hükümeti eleştirebilmeli.

Memurun motivasyonu için psikolog görevlendirilmeli.

Ormancılara ücretsiz ulaşım hakkı verilmeli.

Sağlıkçıların haftalık mesaisi 40 saate çekilmeli.

Dansçıların askerlik yaşı 38'e ertelenmeli.

Memura indirimli elektrik, bedava tren bileti verilmeli.

Hastanelerde de din görevlisi çalışmalı.

Tapu memurunun sorumluluğu 5 yılla sınırlanmalı.

Kimyasal atıkla iç içe olana süt parası ödenmeli.

Memurlara AB eğitimi verilmeli.

SABAH

Çevrimdışı okuls

  • Uzman Üye
  • *****
  • 3.264
  • 1.325
  • 3.264
  • 1.325
# 22 Ağu 2009 10:55:40
81 İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE
 
                    Bilindiği üzere Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünün 20 Ekim 2006 tarihli ve B.02.0.PPG.0.12-010-06-13863 (2006/33) sayılı 5490 sayılı Kanunun uygulanması hakkındaki genelgede ;
 
                    "...İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce MERNİS Projesi çerçevesinde, tüm vatandaşlarımızın nüfus kayıtları bilgisayar ortamına aktarılmış ve her vatandaşımıza birer "Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası" verilmiştir. ...kişiler adına düzenlenecek her tür belgede Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasına yer vereceklerdir. Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının yer almadığı kayıt, form, belge düzenlenmeyecektir. ..." hükmüne yer verilmiştir.
 
                    Bu bakımdan Bakanlığımıza bağlı tüm birimlerde görev yapan personelin dilekçe ile müracaatlarında ve ilgililer için düzenlenen kurumumuzun tüm  yazışmalarında ilgililerin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının kullanılması zorunluluğu bulunmaktadır.
 
                    Bu nedenle ilgililerin dilekçe ile başvurularında Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının yazılıp yazılmadığının tetkik edilmesini, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunmayan dilekçelerin işleme alınmaması,
 
                    Ayrıca ilgililerin dilekçelerine işlem yapan birimlerin düzenleyecekleri yazı, form, belge  vb. yazışmalarda ilgililerin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını zorunlu olarak kullanmaları gerekmektedir.
 
                   Diğer taraftan Bakanlığımız Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfında görev yapan Yönetici(Okul Müdürü, Müdür Başyardımcısı, Müdür Yardımcısı), Öğretmen, İlköğretim Müfettişi ve Yardımcılarından; eğitim öğretim dönemi (her yılın 01 Ağustos-31 Mayıs) içerisinde emeklilik talebinde bulunacak personelin dilekçelerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının özellikle bulunmasına dikkat edilmesi, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunmayan dilekçelerin Bakanlığımıza gönderilmemesi ve Bakanlığımıza yapılacak emeklilik izni teklif yazılarında sayı ve konu bölümünden sonra gelmek üzere Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının zorunlu olarak belirtilmesi ilgililerin iş ve işlemlerinin süratli bir şekilde yürütülmesinde fayda sağlayacaktır.
 
 
ÖRNEK;
 
Sayı         : B.08.4.MEM.4.06.00.21/
Konu        : Ali Feyyaz
TCKNo.    : 98765432103
 
 
                    Bilgilerinizi ve gereğini rica ederiz.
 
Millî Eğitim Bakanlığı
Personel Genel Müdürlüğü
Sicil ve Emeklilik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı


Çevrimdışı sultanmurat

  • Uzman Üye
  • *****
  • 2.620
  • 6.141
  • 2.620
  • 6.141
# 22 Ağu 2009 23:23:19
Fen-Edebiyat öğrencileri formasyon eğitimi alacak

 
YÖK, öğretmen olmak isteyen Fen ve Edebiyat Fakültesi mezunlarının, sadece mezun olduktan sonra alabildikleri formasyon şartına kolaylık getiriyor. Fen- Edebiyat Fakülteleri’nde de Eğitim Fakülteleri’nde olduğu gibi öğretmenlik formasyonlarının birinci yıldan sonra verilecek.

Üniversitelerin önerisi üzerine gündeme gelen değişikliği YÖK Eğitim Komisyonu karara bağladı. Taslak düzenleme YÖK Genel Kurulu’na sunuldu. 27 Ağustos’ta toplanması beklenen YÖK Genel Kurulu’nun onayı ile Fen- Edebiyat Fakülteleri’nde okuyan öğrencilerin öğretmen olarak atanmalarının önündeki bir engel daha kalkmış olacak. Böylece, Fen- Edebiyat mezunları, öğretmen olmak için bir buçuk yıl fazladan eğitim almaktan kurtuldu.

Fen- Edebiyat mezunlarının devlet okullarına öğretmen olarak atanması için, KPSS sınavına girerek, atanacak taban puanı alması yeterli olacak. YÖK’ün yeni kararı ile Fen Edebiyat mezunları bir buçuk yıl fazla eğitimin yanı sıra, tezsiz yüksek lisans harçlarından da kurtulmuş olacak. 1998’den bu yana öğrenciler Eğitim Fakülteleri’nde tezsiz yüksek lisans şeklinde bir buçuk yıl fazladan eğitim alarak formasyon eksiklerini kapatıyorlardı.


Hürriyet

Çevrimdışı sultanmurat

  • Uzman Üye
  • *****
  • 2.620
  • 6.141
  • 2.620
  • 6.141
# 22 Ağu 2009 23:24:46
Okullar 24 Eylül’de açılacak

2009-2010 eğitim-öğretim yılı Ramazan Bayramı’nın ardından 24 Eylül Perşembe günü başlayacak.

Okul öncesi ve ilköğretim 1. sınıf öğrencileri, uyum sağlayabilmek için bir hafta erken okula gidecek. Okul öncesi ve ilköğretim 1. sınıf öğrencileri ise okula 14 Eylül 2009 Pazartesi günü başlayacak.

2008-2009 öğretim yılı, 12 Haziran 2009 Cuma günü sona ermişti. Bakanlar Kurulu, ‘Türkiye’nin coğrafi konumu ve bölgeler arası iklim farklılıkları ile turizm sezonunun değişkenlik göstermesi nedeniyle öğrencilerin ve velilerin olumsuz etkilenmemesi için’ okulların açılış tarihini 24 Eylül 2009 Perşembe günü olarak kararlaştırdı. Okula uyum için, okul öncesi ve ilköğretim birinci sınıf öğrencileri, bir hafta erken okula başlayacak.

İlk tatil 22 Ocak 2010’da

2009-2010 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi, 22 Ocak 2010 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili, 25 Ocak-5 Şubat arasında yapılacak. İkinci dönem, 8 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 18 Haziran’da yaz tatiline girilecek. Çalışma takvimi, bu tarihler dikkate alınarak, ‘Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumlarının Çalışma Takvimi’ örneği esaslarına göre, valiliklerce düzenlenecek. 2010-2011 eğitim-öğretim yılının da 13 Eylül 2010 Pazartesi günü başlaması kararlaştırıldı.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, daha önce yaptığı bir açıklamada, Ramazan Bayramı tatili nedeniyle eğitim-öğretim yılı başlangıç tarihinde değişikliğe gidildiğini ifade etmişti. Ramazan Bayramı 20-21-22 Eylül tarihlerine denk geliyor.
 
 

Çevrimdışı okuls

  • Uzman Üye
  • *****
  • 3.264
  • 1.325
  • 3.264
  • 1.325
# 23 Ağu 2009 12:19:46
Yazıcı: Sözleşmeli öğretmene kadro için kanun taslağı hazırladık.


Toplu Görüşmelerin 4. turunda Devlet Bakanı Hayati YAZICI, Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK’un dile getirdiği 4 B sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi konusuna açıklık getirdi.


Türk Eğitim Sen Genel Başkan İsmail KONCUK, toplu görüşmelerin 3. turunda öğretmelerin farklı şekilde istihdam edildiğini; kadrolu, sözleşmeli, ücretli, vekil olmak üzere çeşitli istihdam modelleri oluşturulduğunu, Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU’nun 4 B kapsamında görevlendirilen sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınacağı sözünü hatırlatarak, bu sözün bir an önce tutulması gerektiğini belirtti.

Toplu Görüşmelerin 4. oturumunda konuya değinen Hayati YAZICI, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması için kanun taslağının hazırlandığını belirtti. Bunun üzerine konuya açıklık getirmek isteyen Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci AĞBAL kanun taslağını maliye olarak değerlendirdiklerini, çekinceleri oduğunu söyledi. Bunun üzerine Genel Başkan İsmail KONCUK "Bu konuda Milli Eğitim Bakanı söz vermiştir, Maliye Bakanlığı bu sözün tutulmasını sağlamalı ve Milli Eğitim Bakanını mahçup etmemelidir. Türk Eğitim Sen olarak taslağın bir an önce kanunlaşmasını ve sözleşmeli garabetine son verilmesini istiyoruz. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz." dedi.

Çevrimdışı okuls

  • Uzman Üye
  • *****
  • 3.264
  • 1.325
  • 3.264
  • 1.325
# 23 Ağu 2009 16:34:32
2. el otomobil pazarından son fiyatlar

Ramazan nedeniyle tatilden dönen vatandaşlar bir süredir durgunluk yaşayan ikinci el otomobil sektörüne canlılık getirdi. Bazı ikinci el otomobil fiyatları:   

23 Ağustos 2009 14:55

Her bütçeye uygun araç bulunabilen oto pazarı ve galerilerde satışların, geçen aylara göre yüzde 10-15 oranında arttığı belirtildi.

Adana Oto Galericiler Odası Başkanı Ali Çırak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan'ın yaz ayına denk gelmesi bu dönemde durgunluk yaşayan ikinci el sektörünün yüzünü güldürdüğünü söyledi.

''Ramazan ikinci el otomobil sektörüne bereketiyle geldi'' diyen Çırak, daha önce haftada bir araç satan galerilerin satışlarını ikiye, üçe çıkardığını ifade etti.

Çırak, satış yapamamaları nedeniyle geçtiğimiz aylarda kepenk kapatma tehlikesi yaşayan esnafın yüzünün satışların yüzde 10-15 oranında artmasıyla birazda olsun güldüğünü kaydetti.

Çırak, araç fiyatlarında herhangi bir artışın olmadığını ifade ederek, oto pazarları ile galerilerde her bütçeye uygun aracın rahatlıkla bulunabileceğini bildirdi.

Adana'da faaliyet gösteren galerilerde bazı ikinci el otomobil fiyatları ise şöyle:


MARKA MODEL             EN DÜŞÜK (TL)     EN YÜKSEK (TL)

   

Passat 2000             18,000             23,000

Ford Focus 2005         18,000             24,000

Ford Focus 2006 dizel   22.000             22.500

Opel Astra 2006         20,000             25,000

Peugeot 206 2003        17,000             23,000

Peugeot 407 2007        30,000             36,000

Fiat Albea 2009         17,000             17,500

Polo Classic 2000       13,000             17,500

Uno S 1997               5,000              8,000

Şahin 1995               4,000              5,500

Hyundai Accent 2007     15,000             17,500

Toyota Corolla 2004     19,000             23,000

Murat 131 1977           2,000              2,500

Renault 1997             2,500              3,000

Reno Clio 2006 dizel    15,500             16,000


ANADOLU AJANSI

Çevrimdışı okuls

  • Uzman Üye
  • *****
  • 3.264
  • 1.325
  • 3.264
  • 1.325
# 24 Ağu 2009 16:41:38
Özel hastaneler fark ücretini artırmak istiyor, SGK kararsız

24 Ağustos 2009 15:53

Ankara'da yaklaşık bir aydır özel hastaneler ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında çetin bir pazarlık yaşanıyor. Özel hastaneler, muayene ve diğer tedavi hizmetlerinde sigortalılardan talep ettiği fark ücretini yüzde 30'dan yüzde 100'e çıkarmak için kulis yapıyor.

2010'dan itibaren uygulanacak global bütçe sebebiyle sıkıntıya düşeceklerini ileri süren hastanelerin talebi kabul edilirse; bazı sağlık kuruluşlarında 10 liraya kadar düşen çocuk ve dahiliye muayenesi yaklaşık 30 liraya çıkacak.

Hastanelere ödenecek paraların sınırlanacağı global bütçede kararlı olan SGK, yeni dönemde zor durumda kalacaklarını iddia eden özel hastanelerin fark konusundaki baskılarıyla karşı karşıya. Henüz mutabakat sağlanamadığını belirten SGK Başkanı Mehmet Emin Zararsız, görüşmelerin sürdüğünü bildiriyor.

Vatandaşın özel hastanelerin eline bırakılmasına karşı olduklarını vurgulayan Hasta Hakları Aktivistleri Başkanı Orhan Demir, yüzde 30'un üzerine çıkılmasının büyük mağduriyet yaşatacağını dile getiriyor. Demir, "Fark ücreti yüzde 100'e çıkarsa, vatandaş özel hastanelere gitmekten vazgeçecek. Kamu hastanelerinde yığılma olacak." diyor. Hasta Hakları Koruma Derneği Başkanı Avukat Zeki Sadunoğlu da fark ücretinin artmasına itiraz edeceklerini şöyle ifade ediyor: "Biz yüzde 30'u bile fazla bulurken böyle bir genelge yayınlanırsa itiraz ederiz. Kaldırılması için de her türlü girişimi yaparız."

Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Genel Sekreteri Cevat Şengül ise hem fark sınırının yüzde 100'e çıkarılmasını hem de kendilerini zor durumda bırakacak global bütçede değişiklikler yapılmasını istediklerini anlatıyor. OHSAD Başkanı Reşat Bahat ise farkta sınırlamanın kaldırılması ve hastanelerin, dilediği fiyatı alması gerektiğini savunarak, "3 sene önce yasalaşmış olan 5510 sayılı Genel Sağlık Sigortası'nın ilk haline bile geri dönmek, kamu sağlık finansmanı üzerinde yüzde 20-30 oranında tasarruf sağlar." diye konuşuyor.

Fark ücreti nedir?

Özel sağlık kuruluşları (tıp merkezi, dal merkezi, hastane), SGK ile anlaşmalı olarak verdikleri sağlık hizmetlerine karşılık, hastadan en fazla yüzde 30 oranında fark ücreti alabiliyor. Bu fark Sağlık Hizmeti Fiyatlandırma Komisyonu tarafından belirlenmiş paket fiyata göre tespit ediliyor. SGK, kuruluşlara ödeme yapacağı tedavi hizmetleri ve fiyatlarını yayınlıyor. Özel hastaneler de verdikleri hizmetin türü ve kalitesine göre SGK'dan aldıkları ücrete ek olarak bunun en fazla yüzde 30'unu hastadan tahsil ediyor.

ZAMAN

 


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK